Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Poručio je Jankovićima i ostalim poljoprivrednim proizvođaćima da uvek mogu da dobiju značajnu podršku države kako bi mogli da povećaju obim svog poslovanja.

On je obećao izgradnju dva kilometra puta u tom zaseoku kao i još puteva na lokalu. Šef kabineta predsednika Srbije Ivica Kojić je tom prilikom naveo da žene preduzetnice, koje se bave prehrambenom industrijom, mogu da apliciraju za bespovratna sredstva Ministarstva privrede u iznosu od 300. 000 do 500.000 dinara.

"Samo treba da se prijavite. Konkurs je otvoren do 10. septembra, ali ću zamoliti ministarku Mesarović da produžimo taj rok, jer je ova informacija, verovatno nova za ljude ovde", rekao je Kojić.

"Mnogo vam je lepo ovde, a tek što izuzetno miriše! Nije lako praviti pekmez, ja bih izdržao možda 10 minuta, jer pekmez mora stalno da se meša da ne zagori, i zato svaka čast ovim ženama koje to rade.

Postoji mnogo mogućnosti da se proširi vaš posao i svi naši domaćini toga moraju da budu svesni i da znaju kako da dobiju pomoć od države. A mi ćemo učiniti sve da vam olakšamo posao i da vas podržimo, uključujući subvencije za preduzeća, posebno kada je reč o ženskom preduzetništvu, a obezbedićemo i saobraćajnu infrastkturu, jer putevi znače život", poručio je predsednik Vučić.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
Maki

05.09.2024 16:11

Ovo samo govori da se Vučić za svaku srpsku porodicu bori!

Sara

05.09.2024 16:12

Neumorni borac za svaku srpsku porodicu i svaki kutak Srbije!

Ana

05.09.2024 16:12

Drzava podstiče domaću proizvodnju i male proizvođače.

Peđa78

05.09.2024 16:14

Predsednik uvek poklanja domaće proizvode gostima koji dođu u Srbiju.