Predsednik Aleksandar Vučić obilazi radove na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj
Foto: Alo/Alo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će škola u Koreniti dobiti salu koja će brzo biti urađena, a škola u Brezjaku interaktivne table i tablete.

"Bio sam jutros u Brezjaku u školi. Ta škola ima isturena odeljenja u Nedeljicama i Koreniti. Pričali smo pre dve godine kada sam bio u Nedeljicama, za Korenitu je važna jedna sala, a u Brezjaku ima. Tako da ćemo sad u Koreniti da izradimo jednu salu. U Brezjak donosimo interaktivne table i tablete. I gledaćemo spoljni WC da potpuno uredimo i uložimo novac", rekao je Vučić, u Malom Zvorniku tokom obilaska radova na rekonstrukciji mosta na Drini Mali Zvornik-Karajakaj (državni put IB26).

Tako da ćemo to sve da uradimo već od sledeće nedelje, naglasio je Vučić.

Kaže da će zamoliti Kancelariju za javna ulaganja da se za Korenitu brzo uradi projekat za salu.

"Obišao sam decu. Veliki novac tu trošimo na prevoz. Ali dobro, to su nam inače problemi sa školama. Kada izračunate koliko novca potrošimo u Srbiji za prevoz dece, nastavnog osoblja itd. Onda vidite da smo drugačiji i pametniji ulagali. Ili onako kako to rade u Americi i zapadnim zemljama. Da bismo bolje rezultate postigli. Ali mislim da ovo nije loše", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (13)

Loading
Jana

06.09.2024 09:41

Škola u Koreniti dobija salu, da deci olakšaju školovanje

Petra

06.09.2024 09:42

Vučić deci obezbeđuje potrebne stvari u školama kako bi njihovo školovanje bilo kvalitetnije i lakše jer su naša deca budućnost Srbije

Tara

06.09.2024 09:45

U školstvo i renoviranjr škola je ulaže kao nikada ranije, jer su deca naša budućnost

Stevica

06.09.2024 09:47

Predsenik se kako za odrasle tako i za decu bori da im obezbedi adekvatne uslove tokom njihovog školovanja, podrška predsedniku!

Mira

06.09.2024 09:47

O školama i obrazovanju dece se izuzetno vodi računa

bubi

06.09.2024 09:55

Obilaženje i opremanje škola u ruralnim područjima je od velike važnosti!