DOSTA JE! Srbi više neće da trpe zulum, vreme je za barikade!
Foto: Alo.rs

 

Srpski narod na KiM poslednje dve godine nalazi se pod konstantnim napadima Aljbina Kurtija i njegovih jastrebova iz Prištine. Srbima je gotovo sve zabranjeno, skoro sva prava su im prekršena. Poslednjih meseci teror nad njima sve je veći i jači.

Upozoravao je srpski narod, apelovao i molio, pozivao međunarodnu zajednicu da obuzda Kurtija, ali sem saopštenja za javnost, iz tog dela sveta ništa konkretno nije stiglo.

Zato je srpski narod odlučio da ustane, da se glasno i nedvosmisleno pobuni i da kaže da više zulum trpeti ne može.

- Naš narod na Kosovu i Metohiji nema više snage, ljudi tamo žive u paklu. Moj brat sa svojom porodicom živi u Severnoj Mitrovici, oni gotovo ne izlaze iz stana. Žive od socijale, koju sada ne mogu ni da podignu u svom gradu. Vreme je za barikade, vreme je da pokažemo našem narodu koji živi tamo da nisu sami, da nisu zaboravljeni - kazao nam je Srbin iz Raške.

Aljbin Kurti

AP/Alo

 

 

Zavičajna udruženja građana sa KiM zato su odlučila da podignu barikade na administrativnim prelazima iz pravca centralne Srbije. Predsednik Udruženja građana Kosovsko-mitrovačkog okruga Raša Rojević rekao je da će pod blokadom biti četiri od pet prelaza.

- Blokada će trajati sve dok se sa severa Kosova ne povuku kosovske policijske snage i dok se uzurpirane institucije ne vrate Srbima. Zahtevamo i da Kfor, u skladu s mandatom Rezolucije 1244, preuzme kontrolu na severu Kosova - kazao je Rojević, i dodao da će biti propuštana samo bolnička vozila, kao i automobili sa srpskim registarskim oznakama, putnici sa srpskim dokumentima.

- Ako na Kosovu ne važe srpska dokumenta, onda ni u centralnoj Srbiji ne mogu da važe dokumenta tzv. Republike Kosova - rekao je Rojević.

S druge strane, tzv. kosovska policija saopštila je da ne očekuje eskalaciju situacije, ali da je „za svaki slučaj pripremljen operativni plan za svako moguće iznenađenje“.

- Ne postoji mogućnost eskalacije situacije, ako se nešto desi, mi smo tu - rekao je zamenik direktora tzv.kosovske policije za region sever Veton Eljšani.

 

Tzv. kosovska policija terorisala i predstavnike SL

Srpski politički predstavnici iz Srpske liste saslušavani su prethodnih dana u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici pod sumnjom da su navodno falsifikovali dokumenta.

Među saslušavanim srpskim političarima je član predsedništva Srpske liste Igor Simić, koji je na saslušanju rekao da nije radio ništa nezakonito.

- Pozivi za saslušanje koji su upućeni Srbima nakon upada policije u srpske institucije na severu su vid pritiska uoči izbora. Ja sam ponosan što sam deo PIO fonda i što sam pomagao građanima da ostvare pravo na penziju. U tom smislu, smatram da sam činio dobro delo, a ne da sam učinio bilo šta protivzakonito ili upereno protiv bilo koga - rekao je Simić novinarima u Severnoj Mitrovici.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading