ALeksandar Vucic
Foto: Alo/Tanjug

On je na početku razgovora rekao da je najveći izazov kompanije "Rio Tinto" da zadobijanje poverenja ljudi koji žive iznad zemlje.

- Razumem da "Rio Tinto" još uvek nije zadobio poverenje svih Srba i jedan od razloga zbog kojih sam ja danas u Loznici jeste da vam prenesem lično šest obećanja kao odraz naše posvećenosti - rekao je Stausholm.

Šta je obećao?

  • Lično će voditi računa i pozivati na odgovornost svakog rukovodioca "Rio Tinta", svakog menadžera, zaposlenog ili izvođača radova na projektu Jadar koji će učestvovati u izgradnji i radu modernog podzemnog rudnika koji je bezbedan za sve stanovnike Srbije i životnu sredu.
  • Hiljade zaposlenih u kompaniji "Rio Tinto" kao i izvođači radova koji budu učestvovali u izgradnji bezbednog podzemnog rudnika živeti u Loznici, jesti lokalnu hranu, piti lokalnu vodu, udisati lokalni vazduh i poštovaće lokalnu zajednu.
  • Radujemo se i podržavamo nadzor aktivnosti od lokalne zajednice u vezi svih aspekata i rada našeg rudnika, počev od ovog trenutka.
  • Tim "Rio Tinta" u Srbiji otvoreno i iskreno će razgovarati sa svima, biti tu da odgovore na sve nedoumice.
  • Ako napravimo grešku, priznaćemo je, ispraviti je, naučiti iz nje i nećemo je ponavljati.
  • "Rio Tinto" nikada neće prestati da radi na tome da zadobije vaše poverenje. Svako od vas i vaši potomci, pa i njihovi ne smeju da žive u strahu da će novi podzemni rudnik biti štetan.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (25)

Loading
Lela

07.09.2024 16:27

Svaka čast za ovaj skup, i na rečima koje amo čuli od direktora Rio Tinta.

Maca

07.09.2024 16:30

Kompanija će sigurno voditi računa oko ekologije jer je i njima to u interesu.

darko

07.09.2024 16:36

Verujem da ce obecanja koja je dao direktor Rio Tinta biti ispostovana i ispunjena, kao sto je i sam rekao bezbednost je na prvom mestu.