Ambasadorka
Foto: Shutterstock/Shutterstock/MSP

Kako Alo! nezvanično saznaje do napada je došlo u ulici u kojoj stanuje srpska ambasadorka i napadač joj je tada naneo povrede u predelu leđa. Nezvanično saznajemo iz izjava prisutnih svedoka, da se sumnja da je, po govoru, osoba albanskog porekla. 

ambasadorka

Foto: MSP

 

 

Prema svedočenju prisutnih, kako Alo! nezvanično saznaje, mlađi muškarac prišao je ambasadorki Šarac koja je pričala telefonom na srpskom i pitao je da li je iz Srbije, nakog čega je udario nogom u leđa i pobegao. Nekoliko svedoka je potom bezuspešno pokušalo da uhvati napadača. Napad je prijavljen policiji, koja je stigla na lice mesta i vrši uviđaj.

Đurić oštro osudio napad

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić najoštrije je osudio fizički napad na ambasadorku Srbije u Španiji Irenu Šarac, koji se dogodio danas popodne u Madridu.

- Najoštrije osuđujem podmukli fizički napad na našu ambasadorku Irena Šarac u centru Madrida. Takvi akti nasilja su neprihvatljivi i na njih se mora odgovoriti brzom i odlučnom akcijom. Pozivamo na potpunu istragu i odgovornost za počinioca - napisao je Đurić na društvenoj mreži Iks.

 

BONUS VIDEO

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading