dejan ristić
Foto: Alo/Foto: Alo!

Događaj je održan u sredu, 11. septembra, u Žutom salonu zdanja Vlade Republike Srbije, a ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić čestitao je mladim talentima.

dejan ristić

Foto: Alo!

 

 


On je izjavio da je ovo rezultat ogromnog truda, znanja i odricanja, i zahvalio im se za to što su najbolji ne samo u međunarodnim okvirima, već i što predstavljaju našu zemlju na najbolji način.


- Preponosan sam - ističe ministar. - Kao roditelj i građanin Srbije, a tek onda kao ministar, ponosan sam što imao darovite mlade ljude u Srbiji. Imaju i znanje i veštine, kako bi postigli fantastične rezultate i pokazali da Srbija jeste zemlja darovitih.

dejan ristić

Foto: Alo!

 

 


- Uručivanjem ovih skromnih darova počinjemo kontinuiranu akciju podržavanja darovitih, mladih ljudi u oblasti informatike. Pored laptopova i druge neophodne opreme, od 1. januara uvodimo i poseban fond za sve koje osvoje najviša mesta na nacionalnim takmičenjima iz informatike i kandiduju se za međunarodna takmičenja, dobiće sredstva da pokriju troškove puta, smeštaja i učešća u takmičenjima - dodaje ministar Ristić.


Učenica Prve kragujevačke gimnazije, Mirjana Stanišić, osvojila je bronzane medalje na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi u Moldaviji i na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi za devojke u Holandiji.
dejan ristić

Foto: Alo!

 

 


- Veoma sam ponosna na svoje nagrade - rekla je Mirjana. - One su mi znak koliko sam napredovala i šta sam sve prošla u pripremama za takmičenjima. Ponosna sam na to što sam uspela svojim trudom i radom da ih osvojim.


Ona dodaje da se za informacione tehnologije zainteresovala u petom razredu:


- Na televiziji sam videla neke emisije o tome i tako se javilo interesovanje - kaže ona. - Inače se bavim i fizikom i matematikom, pa su informacione tehnologije primena toga. Ispostavilo se da mi dobro ide i nastavila sam da se dalje bavim tim - zaključuje ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading