Novica Tončev
Foto: Alo/Alo!

Rastao sam u siromašnoj porodici, u petom razredu sam otišao od kuće i od tada sam naučio da se sam snalazim kroz život, počeo je svoju životnu ispovest ministar bez portfelja Novica Tončev.

Gostujući u našoj emisiji „U ringu”, ispričao je da je silom prilika naučio da kuva:

- U rodnom selu Božica završio sam četiri razreda. Morao sam da odem za Surdulicu da nastavim školovanje. Živeo sam u sobi koja je bila u nezavršenoj kući. Spremao sam sebi hranu, prvo jelo koje sam naučio da skuvam bio je pasulj, ali nisam znao da napravim zapršku.

Pamti da je iz rodnog sela pešačio četiri kilometra do autobuske stanice i da je pravo  iz autobusa išao u školu. Petkom posle nastave vraćao se u Božicu da pomogne majci.

Novica Tončev

Foto: Alo!

 

Ipak, sve to i obaveze u seoskom domaćinstvu, koje su podrazumevale bavljenje poljoprivredom i stočarstvom, nisu ga omele u odluci da se školuje i upiše fakultet. Sa ponosom priča o studentskim danima i o anegdotama na Građevinskom fakultetu u Nišu, gde je stekao prijatelje za ceo život, i prepričava dogodovštine sa tadašnjom devojkom, a danas suprugom. Po završetku studija osnovao je firmu, a prvi posao koji je dobio bili su radovi na hotelu „Slavija“.

Na pitanje da li je za 30 godina preduzetničkog staža zaradio 600 miliona, kao što je to pošlo za rukom nekim opozicionim političarima, Tončev je odgovorio: 

 - Više sam imao novca dok nisam ušao u politiku. Nikada nisam brojao novac, ali šeststo, sedamsto ili petsto miliona… to nisam zaradio. Moja firma ima promet oko 10 do 15 miliona evra. Da svih tih 30 godina, koliko imam firmu, nisam plaćao ni radnike ni kupovao materijal, da nisam plaćao penziono i socijalno osiguranje, opet toliko ne bih zaradio.

Novica Tončev

Foto: Alo!

 

Na pitanje da li ga iznervira stranački šef Ivica Dačić i kako mu se revenšira u takvim situacajama, Tončev je dao iskren odgovor koji možete čuti u našoj emisiji „U ringu” koja se emituje na Alo! Jutjub kanalu svakog petka u 20 sati.

Ne ponašam se kao ministar

Ministar zadužen za razvoj nerazvijenih opština naglasio je da ne koristi privilegije koje mu kao ministru sleduju.

- Nikad se ne ponašam kao da sam ministar, mene vozi moj privatni automobil. Platu koju dobijam dajem u humanitarne svrhe, prijavljen sam u mojoj firmi koja mi plaća sve doprinose - rekao je ministar.

Nišandžija na čelu voda

Ministar se u našoj emisiji  „U ringu” prisetio i vojničkih dana.

- Služio sam vojni rok u Sloveniji, mene su postavili da budem pešadija. I ako verujete, evo ja sa 175 centimetara, koliko sam visok, bio sam nišandžija na mitraljezu koji je bio težak 13,5 kilograma. Bio sam najniži u vodu, a ja kao nišandžija bio sam na čelu voda - sa osmehom priča Tončev. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading