ilustracija
Foto: Alo/Foto: Alo!

Izgleda da o ovome nisu baš dobro razmislili, pa su se pošteno izblamirali. Ne znajući više šta da smisle i na koji način da ispljuju Srbiju, Vučića i njegove saradnike, genijalci iz „tiražnog“ „Radara“ odnekud su se setili Marka Krendala, američkog biznismena koji posluje u Srbiji, vlasnika kompanije CWP.

Ta kompanija se pominjala pre desetak godina u takozvanoj aferi „vetropark“, kada je na jednom fantomskom portalu objavljena slika nekih slova koja su predstavljena kao transkript razgovora između Bojana Pajtića, koji je tada više nego uspešno vodio demokrate, i Lidije Udovički, bivše funkcionerke CWP i Krendalove žene.  U tom „transkriptu“ Lidija se žali Pajtiću kako joj je Nikola Petrović (tada direktor EMS) tražio mito da „priključi vetroelektranu na sistem“.

Pominjao se i tadašnji američki ambasador Majkl Kirbi, koji je odmah sve demantovao.

Navode su demantovali i dokaze izneli i svi ostali – EMS, Ministarstvo energetike, pa i tadašnja direktorka CWP - Ana Brnabić. Nikola Petrović je prošao i poligraf, na koji Bojan Pajtić i Lidija Udovički nisu smeli da odu. Lidija Udovički je samo izjavila kako Nikolu Petrovića u životu nije videla. I Pajtić je ostao nedorečen, a kao što smo ranije pisali, pozive na sud povodom tužbi zbog narušavanja ugleda izbegavao je pravdajući se dijarejom.

Iz nekog razloga tada se nije oglašavao Mark Krendal. Verovatno su istraživački novinari „Radara“ to protumačili kao znak da je na njihovoj strani. Obavili su razgovor i shvatili da tu nema baš mnogo čega što bi mogli da iskoriste za pljuvanje Srbije. A ne mogu da ne objave, ipak je Amerikanac u pitanju. I šta će - uhvatili su se nekih opštih stvari koje je Krendal pomenuo, a koje se mogu sresti verovatno u svakoj zemlji, i iz toga izvukli naslove, podnaslove, poruke...

Međutim, već u sledećem broju stiže reagovanje, demanti na skoro sve što je objavljeno. Krendal kaže kako je daleko od istine da je Srbija loše mesto za poslovanje, već da je situacija upravo suprotna.  On hvali Vladu, EMS i posebno ističe Nikolu Petrovića zbog, kako kaže,  kreativnosti i snalažljivosti u pronalaženju rešenja.

- Zahvaljujući otvorenosti i spremnosti Ministarstva rudarstva i energetike, kao i drugih državnih institucija, Srbija je uspostavila jedan od najboljih regulatornih okvira u regionu i ponosni smo što smo deo njenog uspeha - eto time Mark Krendal zaključuje svoje reagovanje, a ujedno stavlja i tačku na sve priče o tome da li je bilo ucenjivanja, traženja mita ili bilo kojih drugih nedozvoljenih radnji.

Situacija je bila jasna i pre deset godina

Situacija je bila jasna i pre deset godina, ali bila bi još jasnija da se Krendal i tada oglasio. Kako god, sada je tačka stavljena, a čuveni „radarovci“ ne samo što su potpuno promašili metu već su se i izblamirali „za sve pare“.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (19)

Loading
Dragana

15.09.2024 06:59

Opoziciji je bolje da cuti samo se brukaju. Sva njihova zloba izlazi na videlo

Deki

15.09.2024 07:01

Svi znamo kako se opozicija bahati! Njima nikada nije ni bilo vazno da Srbija napreduje.

Gaga

15.09.2024 07:02

Solakovci su kopali jamu drugome a sami su upali u nju. Tako to ide! Njihov obraz je kao djon

Leo

15.09.2024 07:10

Sve šolakove prljavstine izlaze na videlo. Sramno cime se bavi

Gogi

15.09.2024 08:18

Njima nikada nije ni bilo vazno da Srbija napreduje.

Caki

15.09.2024 08:20

Sve šolakove prljavstine izlaze na videlo

Svetlana

15.09.2024 08:59

Sve prljave stvari koje opozizija radi isplivaju kad tad na povrsinu.

Slavomir

15.09.2024 09:00

Nista novo da opozicioni mediji lazu i spinuju.

Slavomir

15.09.2024 09:01

Jos jedna laz opozicije je srusena vrlo brzo.

Slavomir

15.09.2024 09:01

Jos jedna laz opozicije je razotkrivena brzinom svetlosti.

Slavomir

15.09.2024 09:10

Pljuvanje Srbije je jedina politika opozicije.

Ceca

15.09.2024 09:22

Samo opozija može biti toliko pokvarena da pluje svoju državu i radi protiv nje.

Caca

15.09.2024 09:28

Sramota je šta sve ovi iz opozicije rade i na koji se sve način brukaju!