vladika grigorije
Foto: Alo/Alo!/Vladimir Marković

Protojerej Goran Kovačević, koji preko društvenih mreža često podučava i savetuje vernike o religiji, Crkvi i pravilima pravoslavne vere, žestoko je odgovorio episkopu diseldorfskom i sve Nemačke Grigoriju. On je tako reagovao zbog Grigorijeve ideje da bi ženama trebalo omogućiti da budu sveštenici, čime, kako smo već pisali, u stvari, hoće SPC da približi Romokatoličkoj crkvi. I nije prvi put da to radi...

Podsetimo, vladika Grigorije nikada nije baš mnogo skrivao svoju naklonjenost opoziciji, ekumenizmu, ali i želju da baš on bude novi poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC). Sada je, međutim, prešao u otvoreni rat protiv kanona na kojima počiva sama pravoslavna crkva.

OTAC GORAN

Printscreen

 

 

Episkop se tako, u 17. epizodi Radar foruma (Radar je medij u vlasništvu Dragana Šolaka), otvoreno založio da žene treba da budu sveštenici u SPC i na taj način se po ko zna koji put suprotstavio kanonima i učenjima Crkve kojoj i sam pripada. Ili, da budemo precizniji, bar na papiru pripada. Po stavovima koje zastupa i propagira često se čini da je, u stvari, potpuno suprotno.

Ovog puta, međutim, usledio je žestok odgovor protojereja Kovačevića.

- Propustio je pomenuti vladika da kaže da to što, kako je naveo, nema dogmatskih prepreka da žene budu sveštenici nije jedino merilo. Na primer, ne postoje dogmatske prepreke ni da se episkopi žene i da imaju decu. Jer bi se tada neki episkopi konačno i smirili. Možda - poentirao je protojerej. 

Reklamna kampanja za vladiku

U poslednje vreme, svako ko prati medije (opozicione posebno) mogao je da vidi reklamnu kampanju koja se pravi za episkopa Grigoriju. Nimalo slučajno, naravno. On tako ne izbija sa stranica Šolakovih medija, prava je zvezda na njegovim televizijama, a nedavna promocija vladikine knjige ispraćena je kao događaj broj jedan.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading