Dragan Đilas
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

Kako Alo! saznaje od ljudi iz njihovog okruženja, dva su glavna razloga što su njih dvojica ponovo u velikoj ljubavi, kakva ih je nekad i krasila kada su, primera radi, Aleksić i Đilasova najbliža saradnica Marinika Tepić zajedno krenuli u štrajk glađu. Brzo je taj štrajk, doduše, propao, ali nema veze.
- Osnovno što spaja Đilasa i Aleksića, kao uostalom i veći deo srpske opozicione scene, jeste interes. Čist i goli interes i ništa drugo. S druge strane, dodatno je povratku Aleksića u staro jato u punom kapacitetu, jer iz njega potpuno nije ni odlazio, je faktor zvani Savo Manojlović. Nije tajna da Savo ima velike ambicije i da da sebe vidi kao budućeg lidera srpske opozicije. A da bi se na tom mestu našao, prvo mora da skloni Đilasa - objašnjava jedan naš sagovornik. 

Podsetimo, Đilasu i Aleksiću putevi su se nakratko delimično razišli kada se odlučivalo o (ne)bojkotovanju izbora u Beogradu i još nekim gradovima. Kao što znamo, Đilas ih je na kraju bojkotovao (zvanično svuda, nezvanično samo u Beogradu), zajedno sa Zdravkom Ponošem, Nebojšom Zelenovićem i Milošem Jovanovićem, dok je Aleksić izašao na njih.

Malo su se potom prepucavale Đilasova i Aleksićeva struja (nikad njih dvojica direktno), glumeći čak možda neki sukobčić, a onda je, kažu njihovi saradnici, ponovo buknula ljubav.
- Ukoliko ste pažljivije pratili javne nastupe Đilasa i Aleksića poslednjih dana, primetili ste svakako da više nema disonantnih tonova ili nedajbože međusobnih optužbi - navodi jedan opozicionar za Alo!, ističući da i on i mnogi drugi ne gledaju baš blagonaklono na ovo što radi Đilas, pa samim tim i Aleksić, koje rukovodi isključivo interes, ovakav ili onakav.

Prema njegovim rečima, nakon fijaska opozicionog projekta "Srbija protiv nasilja", sada se đilasovcima čini da bi nešto mogli da ušićare na temi litijuma. Procenjuje i da će se olupati baš kao i ranije, ali to je, kaže, već njihov problem. 

BONUS VIDEO


  
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading