IMA NEKA TAJNA VEZA Evo ko je spojio Nenada Čanka i Aljbina Kurtija
Alo

A kako je Kurti uopšte došao do Čanka? Pa preko Mila Đukanovića, čoveka koji je 30 godina vladao Crnom Gorom, a onda mu se obilo o glavu to što je hteo da otme srpske svetinje, baš kao što to želi i Kurti, što svakako ni izdaleka nije jedina sličnost između njih dvojice. Jedna od njihovih spona sada je i Nenad Čanak.

Kako se može čuti od sagovornika u Crnoj Gori, tamo još dobro pamte groteskne slike Čanka pod nekim šatorom na Cetinju, dok uz iće i piće, protestuje protiv čina ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i dolaska patrijarha Porfirija u Cetinjski manastir. 

To je bilo 2021, a bliske veze Čanka i Mila Đukanovića traju mnogo duže. U međuvremenu, Milo je, narodski rečeno, zglajznuo, pa je Čanak morao da potraži nove mentore/sponzore. Tu je, kažu dobro upućeni sagovornici iz Podgorice, pripomogao Đukanović, pa ga je preporučio svom prijatelju Aljbinu Kurtiju.

U Prištini, pokazaće se, Čanak je zaplivao kao riba u vodi, toliko da je na drugi (zvanični, a ko zna koliko je nezvaničnih bilo) susret poveo i sina, koji se, kako je objavljeno, upravo vratio iz Ukrajine, gde je bio u humanitarnoj misiji. Kao dodatna poveznica sa Đukanovićem, na doručku kod Kurtija bio je i raspop Boris, poglavar nepriznate crnogorske pravoslavne crkve, organizacije koju je napravio Milo Đukanović u očajničkom i krajnje neupešnom pokušaju da žitelje Crne Gore odvoji od SPC.

Bilo kako bilo, Čanak je sada drag gost u Prištini i jedna od glavnih zvezda tamošnjih medija kada treba napasti Srbiju i Aleksandra Vučića. U Podgoricu i na Cetinje slabo odlazi, jer mu, očigledno, klima u Crnoj Gori više ne odgovara. Pre svega ona politička, pošto je njegov pajtos Milo u dubokoj defanzivi. Iz koje, srećom, teško da će izaći.   

BONUS VIDEO


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading