Vojska Srbije
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Ministar Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su vojnu tehnologiju i uverili se da je sve spremno za spektakularni prikaz sile i moći koju ima naša vojska.

Ekipa Alo! bila je na licu mesta i zabeležili smo prizore od kojih zastaje dah, pa nema sumnje da će svi posetioci 20. septembra moći da vide kontinuitet u opremanju i osposobljavanju Vojske Srbije.

Vojska Srbije

Foto: Alo.rs

 

Prikaz sposobnosti "ZASTAVA 2024" demonstriraće odlučnost i nepokolebljivot, ali i kontinuitet u opremanju i osposobljavanju Vojske Srbije.

Vojska Srbije

Foto: Alo.rs

 

 

Na prikazu će biti angažovano više od 6000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, 2500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova.

Vojska Srbije

Foto: Alo.rs

 

 Sredstva koja su u operativnom upotrebe vojske Srbije, koji su trenutno u razvoju ili su u proizvodnji preduzeća odbrambene industrije Srbije, kao i sredstva koja su predmet razvoja vojnih i cilivnih naučno-srđivačkih centara i ustanava.

Vojska Srbije

Foto: Alo.rs

 

Bogat program građani će moći da posete prekosutra, 20. septembra. 

Vojska Srbije

Foto: Alo.rs

 

Posetioci će moći da pogledaju letački program, prikaz dela sposobnosti specijalnih snaga i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i defile jedinica Vojske Srbije.

Vojska Srbije

Foto: Alo.rs

 


Glavne atrakcije biće noviji modeli kao Mi-35P i veliki broj izviđačkih i udarnih, daljinski pilotiranih vazduhoplova, uključujući dronove samoubice među kojima se izdvajaju "SM1 i 2", kao i veliki broj dronova samoubica "Komarac 1, 2 i 3" 

Vojska Srbije

Foto: Alo.rs

 

 

Ulaz na aerodrom biće moguć od 9 časova i 30 minuta.
Građani će moći da uđu na aerodrom na glavnu kapiju  kod vazduhoplovnog zavoda Moma Stanojlović i kapiju iz pravca Nove Pazove.

Vojska Srbije

Foto: Alo.rs

 

Iz Vojske preporučuju korišćenje javnog prevoza koji će pojačati broj linija ka aerodromu, a takođe prilaz aerodromu od petlje Novi Banovci ka Batajnici, biće zatvoren za saobraćaj.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading