Pasuljanske livade
Foto: Alo/Alo

Zašto je ovo sada glavni target i po čijoj naredbi se kampanja vodi, nije teško pogoditi. Svakako su to strukture u zemlji i inostranstvu kojima ne odgovara jaka Srbija, a pre svega im ne odgovara politika suverenosti i vojne neutralnosti koju vodi predsednik Aleksandar Vučić.

Uglavnom, mašinerija radi punom parom. Centralna tema većine emisija na Šolakovim televizijama tako je vojni rok, a sagovornici, kvazistručnjaci i opozicionari, poput Zdravka Ponoša, smenjuju se kao na traci. I svi kao papagaji ponavljaju da nam vojni rok ne treba (varijanta jedan) ili da je model koji se nudi pogrešan (varijanta dva). Potpomognuta sugestivnim pitanjima i nestručnim komentarima voditelja, ova bulumenta iznosi laži i poluistine, sve u nadi da će javnost, koja je većinski za vojni rok, što pokazuju sve ankete i istraživanja, naterati da promeni stav.

Posebna je uloga očigledno namenjena predsedniku stranke Srce, Đilasovom potrčku i bivšem načelniku Generalštaba Zdravku Ponošu. To što je u vreme vlasti Borisa Tadića znatno smanjena borbena moć Vojske (da ne upotrebimo neku mnogo težu kvalifikaciju) valjda ga kvalifikuje da on sada priča o obaveznom vojnom roku.

 Koliko je to bizarno i normalnom mozgu neshvatljivo, vidi se i po stavovima nekih opozicionara, koji kažu da nikako ne razumeju, ako se već vodi kampanja protiv obaveznog vojnog roka, ko je i zašto isturio Ponoša u prvi plan. Kako nam reče jedan od sagovornika, kad Zdravko Ponoš priča o vojsci i vojnicima, to je kao da nam Dragan Đilas objašnjava kako u Srbiji preživeti mesec dana sa minimalcem.

Posebno je zanimljivo što niko od velikih kritičara obaveznog vojnog roka ne pominje da ga uvodi i Hrvatska, zemlja članica NATO, i to već od 1. januara sledeće godine. Smeta im dakle što svoju odbrambenu sposobnost jača vojno neutralna Srbija, ali im ne smeta što isti potez povlači Hrvatska. Divan primer dvostrukih aršina.

Ali ne treba to da čudi s obzirom na činjenicu koju smo pomenuli na početku: neko je odnekud izdao naredbu i sve ovo što sada vidimo po medijima i društvenim mrežama samo je realizacije te, vojnički rečeno, komande. Jedini problem tih mrzitelja, međutim, bio je i ostaće to što sva moguća istraživanja, pa i njihova, pokazuju da je Vojska, primera radi, institucija kojoj, uz Crkvu, Srbi najviše veruju.

Inače, šta sve poseduje naša Vojska, građani će moći da vide sutra na aerodromu u Batajnici, gde će biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024", uz prisustvo predsednika Aleksandra Vučića.

BONUS VIDEO
@alo_portal ZASTAVA 2024 Pripadnici 63. Padobranske brigade otvorili generalnu probu prikaza sposobnosti Vojske Srbije #alo #alodnevnenovine #fypシ゚ #fypシ゚viraltiktok #fypシ゚viral #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragan

19.09.2024 15:09

Zdravko Ponoš-ili u prevodu "hrvatska podguzna muva" ,debelo plaćeni izdajnik ništa i ne zna nego da lupeta.