sarajevo
Foto: Alo/Profimedia

Kako je objavio Avaz, oni su imali ozbiljan gaf. 

Objavljen je tekst sa naslovom: "BiH poslala Briselu 'nepotpun' dokument o ispunjenju uslova za sredstva iz EU Plana rasta".

Kako su objavili mediji, dokument o Planu rasta koji je Bosna i Hercegovina predala Briselu ne ispunjava kriterijume da bi bio prihvatljiv za Evropsku komisiju (EK). Što znači da za njih - para nema... 

dnevni avaz

Foto: Prinstcreen

 

Bosna i Hercegovina je propustila rok da blagovremeno pošalje reformsku agendu koja je neophodna za dobijanje finansijskih sredstava iz Plana rasta za region.

U utorak, 17. septembra BiH je uputila Evropskoj komisiji dokument, koji ne predstavlja reformsku agendu.

Ovaj dokument, prema rečima predsedavajuće Veća ministara Borjane Krišto, dokazuje usaglašenost reformi potrebnih za dobijanje pomoći iz evropskog Plana rasta.

Da bi dobila finansijska sredstva i Plana rast, svaka država iz Zapadnog Balkana je bila obavezna da preda reformsku agendu.

Radi se o reformama koje se odnose između ostalog, na vladavinu prava, demokratiju, institucionalne reforme, kao i sprečavanje korupcije i sukoba interesa, kao i preduzimanje neophodnih koraka kako bi se osiguralo da sredstva ne budu zloupotrebljena.

Podsetimo, predsednica Evropske komisije Ursula von der Lajen danas održava sastanak s liderima Zapadnog Balkana u Briselu, gde boravi i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Een

19.09.2024 14:29

u Sarajevu samo mrze i kapne im neki dinar ,nece valjda da rade za narod pa da stignu pare da se nesto radi i gradi.