Stevan Bakić
Foto: Alo/Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da mu je čast što se Subotica nalazi među gradovima u kojima se obeležava ova izuzetno važna manifestacija i podsetio da Grad Subotica ima izvanrednu saradnju sa Republikom Srpskom i njenim institucijama u svim oblastima društvenog života.

- Saradnja Srbije i Republike Srpske nikada nije bila bolja, konkretnija i kvalitetnija nego danas zahvaljujući, pre svega, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, kao i vladama Republike Srbije i Republike Srpske koje neguju odnose na najvišem, partnerskom nivou. Kao gradonačelnik Subotice imao sam ogromnu pomoć i podršku  Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, pogotovo šefa ovog Predstavništva Mlađena Cicovića. Uradili smo mnogo na jačanju saradnje subotičke lokalne samouprave i Republike Srpske, podižući je iz godine u godinu na sve viši nivo - naglasio je Stevan Bakić.

 

Svaki susret prilika je, istakao je Stevan Bakić, da se  razgovara o svemu onome što smo do sada uradili i šta nam predstoji u narednom periodu kako bismo zajednički dali još snažniji doprinos saradnji Republike Srpske i Srbije. 

- I sa ministarkom Senkom Jujić sam imao konstruktivan razgovor o unapređenju saradnje između našeg grada i Republike Srpske. Subotica godinama unazad neguje i razvija saradnju sa Banja Lukom, ali i sa opštinama Trebinje i Gradiška, i ta saradnja je konkretizovana kroz česte susrete, projekte i zajedničke aktivnosti - istakao je Stevan Bakić.

Ministarka Senka Jujić je tom prilikom izjavila da je „Manifestacija ,,Dani Srpske u Srbiji” jedinstvena  prilika da se Republika Srpska predstavi stanovnicima Republike Srbije sa svojom  bogatom kulturnom baštinom, prirodnim lepotama, turističkim potencijalima, kao i da se prezentuju investicione mogućnosti, čime bi se stvorila još jača veza između naroda sa obe strane Drine“. 

U Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“, gde je sinoć, od 18.00 časova izvedena monodrama „Tuga koja traje cijeli život“, prisutne je pozdravio predsednik Upravnog odbora SKC „Sveti Sava“, Mile Tasić.

- Ova monodrama  je bazirana  na delu Dobrile Kukolj, koja je preživela sve strahote u Jasenovcu i napisala knjigu o tome. Na osnovu te knjige napravljena je dramatizacija u režiji Maje Kulundžije, koja i igra u ovoj monodrami. Ovo je još jedan  primer učvršćivanja veza između Republike Srpske i Srbije - rekao je Mile Tasić.

U ponedeljak, 23. septembra, u Velikoj većnici Gradske kuće biće održan koncert Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske - „Serenada za saveznike“.

Ovogodišnja manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” svečano je otvorena 20. septembra u Beogradu i trajaće do 26. septembra.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading