Marina Dražić
Foto: Printscreen/https://napa.gov.rs/

Dosadašnja pomoćnica ministra u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, koja je na toj funkciji bila od 2017. godine, osnovne i master studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Iskustvo u sistemu javne uprave sticala je i na poslovima u Ministarstvu pravde, Upravnom inspektoratu, kao i Ministarstvu omladine i sporta kroz različite role od 2010. godine.

Svoj doprinos reformi i profesionalizaciji javne uprave pružila je kroz kreiranje brojnih zakonskih akata i sprovođenje razvojnih projekata od kojih se izdvajaju uspostavljanje centralnog registra stanovništva, vođenje registra političkih stranaka, digitalizacija registara matičnih knjiga i uređivanje jedinstvenog biračkog spiska njegovim elektronskim uvezivanjem sa bazama podataka građana.

Unapređenje sistema lokalne samouprave je u fokusu njenih profesionalnih aktivnosti. Kao menadžer projekta "Lokalna samouprava za 21. vek", vodila je tim koji je uspešno radio na razvoju međuopštinske saradnje, kao i na sveukupnom podizanju efikasnosti sistema lokalnih samouprava.

Sticanje sertifikata za direktore i menadžere u javnom sektoru i Sertifikata za državne službenike na položaju „Osnaživanje liderskih veština u državnoj upravi“ deo su njene profesionalne nadogradnje, a u rad NAJU uključena je od 2021. godine kao akreditovani realizator obuka.

Uspešan rad i dalji razvoj NAJU nastaviće sa fokusom na podršku modernizaciji javne uprave, kao i na približavanje državne uprave i lokalnih samouprava razmenom dobrih praksi. „Verujem da ćemo nastaviti da uspešno sprovodimo misiju Akademije, institucije čiji je jedan od glavnih razloga osnivanja omogućavanje da službenici lokalnog nivoa imaju pristup istim obukama kao i državni službenici. Stvaranje uprave po meri svih građana je cilj kome ceo sistem zajednički teži. Glavni nosioci ovog procesa su službenici, podizanje nivoa njihove stručnosti i profesionalnosti glavni je zadatak Akademije, a sve u cilju postizanja lakšeg i bržeg ostvarivanja prava građana“, navela je g-đa Dražić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading