Dragan Šolak
Foto: Alo/Promo

Krivični sud u Skoplju osudio je danas Nikolu Taseva, generalnog direktora firme Total TV iz sastava ove poslovno-kriminalne grupacije, na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od dve godine.

Ako krivično delo ponovi u narednih pet godina, Tasevu će momentalno biti izrečena dvogodišnja kazna zatvora.

Takođe, ovaj Šolakov dugogodišnji bliski saradnik u obavezi je da isplati još ukupno oko 800.000 evra, objavili su mediji u Severnoj Makedoniji.

Nikola Tasev mora da oštećenom Toniju Ilioskom, podnosiocu krivične prijave po kojoj su reagovali tužilaštvo i sud u Skoplju, isplati tačno 201.000 evra u roku od šest meseci, u protivnom se izvršava i zatvorska kazna.

Tasev se obavezao i da će državi Severnoj Makedoniji da nadoknadi štetu od oko 600.000 evra, u suprotnom će mu biti konfiskovana imovina.

Firma Total TV sa sedištem u Skoplju posluje u sastavu tajkunske Junajted Grupe, koja je u Srbiji najpoznatija po operateru SBB i televizijama N1 i Nova S.

Total TV je poslednjih godina u središtu skandala koji potresaju Severnu Makedoniju, uključujući istragu zbog sumnji na organizovani kriminal i višegodišnje teške finansijske malverzacije.

Oštećeni: Još nije sve gotovo

U izjavi za TV Kanal 5 iz Skoplja, oštećeni Toni Ilioski izrazio je zadovoljstvo presudom.

Od trenutka kada sam podneo krivičnu prijavu do današnje presude prošlo je punih šest godina. Pokazalo se da je pravda spora, ali dostižna. Presuda se odnosi na 2015-2017 godinu, ali pošto sam podneo prijavu i za mahinacije u 2018, nadam se da će se tužilaštvo na osnovu ove presude sada pozabaviti i tim periodom - poručio je Ilioski, nekadašnji poslovni partner Taseva i Junajted Grupe.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading