Kamion sa snimcima terora
Foto: Printscreen/Printskrin

Na centralnim ulicama Njujorka od jutros se mogu primetiti tri kamiona, na kojim se prikazuje kratak snimak na kojem se vidi kako se premijer privremenih prištinskih institucija Albjina Kurtija ponaša prema Srbima u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, kao i kroz šta Srbi prolaze.

"Danas će se tri kamiona kretati po Menhetnu i kroz Tajms skver, sa snimkom koji pokazuje neke od trenutnih aktuelnih kriminalnih dešavanja na Kosovu i Metohiji i zloupotrebu vlasti na istoj teritoriji", rekao je Aleks Mitrović, ispred srpske dijaspore u Americi, koja je ovo i organizovala.

Mitrović je za srpske medije rekao da je ovo organizovala srpska dijaspora na američkom tlu zajedno sa pojedinim privatnim preduzetnicima.

"Ovo nije nista novo, angažovali smo ove kamione, kako bismo podsetili ljude koji su došli iz celog sveta u Njujork na sednicu UN, samo da im pokažemo da nismo odustali i da ćemo nastaviti da guramo pravdu i istinu", rekao je Mitrović. Tri kamiona će ceo dan prolaziti ulicama Njujorka, nedaleko od zgrade Ujedinjenih nacija gde se održava 79.zasedanje Generalne Skupstine.

Uz snimke upada kosovskih specijalaca sa dugim cevima na sever, u snimku se ističe je da je cilj kosovskog premijera Aljbina Kurtija da protera sve Srbe sa Kosova.

Podseća se na uvođenje taksi na srpsku robu od 100 odsto, kao i na protivpravno i nehumano postupanje prema Srbima.

U snimku se vidi i ranjeni srpski dečak, uplaše i u strahu, nakon što ga je na Badnji dan upucao bivši pripadnik OVK.

Deo su i strašne scene uništavanje srpske viševekovne istorije, pravoslavnih manastira i spomenika iz 2004. godine.

Ukazuje se i da se na Kosovu proizvoljno hapse Srbi, kojih je, kao političkih zatvorenika, više od 80, a podseća se i da je Kosovska policija nedavno brutalno tukla i uhapsila srpske mladiće.

Na ovaj način Srbi iz SAD žele da upozore da njihovi sunarodnici na Kosovu nastavljaju da trpe pritisak, dok im se krše sva ljudska prava i pored Briselskog sporazuma, pa čak i da se protivpravno sprečavaju da uđu na Kosovo.

"Zaustavite Aljbina Kurtija. Da srpska deca žive slobodno“, poruka je kojom se završava snimak koji ilustruje sumornu svakodnevnicu Srba na Kosovu.

(Alo/Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Kosovski Srbin

24.09.2024 18:15

Niko nezna ko je Aljbin Kurti. Trebalo je traziti da Bajden ne podrzava teroriste na Kosovu koji terorisu Srpski narod. Bajden misli da je demokratski da podrzava teroriste.

Rada

24.09.2024 18:19

Boze hvala ti, konačno je neko i tamo daleko digao glas protiv nasilja, ubijanja i mučenja Srba na srpskoj zemlji, na našem svetom mestu, Kosovu i Metohiji. Za razliku ove naše izdajnike i plaćenike klike i "elite" koji lizu kurtija i kurtijevce. Čuvaj Bože Srbiju i ceo narod, ma gde bio.