Vučić
Foto: Tanjug/AP Photo/Richard Drew

U nastavku vam prenosimo saopštenje Srpske liste:

U turbulentnim vremenima, hrabrost je izaći i svetu reći istinu u oči, kako je to učinio predsednik Aleksandar Vučić u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija, gde je ponovo bio najsnažniji glas obespravljenog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.  

Jasno, direktno i bez okolišanja, predsednik Vučić je čitavom svetu ukazao na značaj međunarodnog javnog prava, i kako je ono brutalno prekršeno nad Srbijom i srpskim narodom, na primeru Kosova i Metohije. 

Srpski narod na Kosovu i Metohiji koji trpi brutalnu represiju režima Aljbina Kurtija sa ponosom je večeras slušao predsednika Vučića, koji se nije povukao pred silnima ni pred licemirima koji se služe dvostrukim aršinima i koji bi najradije da skrenu pogled od stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali im predsednik Srbije to nije dozvolio, već ih je suočio sa stradanjem kojem je naš narod svakodnevno izložen.  

Srbija je po broju stanovnika mala zemlja, ali zemlja hrabrih i časnih ljudi koji su ovom svetu podarili najveće umove sveta i najveće heroje i koji su nebrojeno puta pokazali kako se bori i žrtvuje za slobodu. Govor predsednika Vučića je lekcija i onima koji ga u Beogradu svakoga dana bezočno napadaju kako se voli svoja zemlja i kako se za nju treba boriti - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ceo govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Helena

24.09.2024 23:11

Svetu je jasno i glasno ukazano na mnoga kršenja medjunarodnog prava na KiM.

Dora

24.09.2024 23:56

Ovo je stvarno bilo hrabro... Istina I cela istina