Aleksandar Vučić
Foto: Printscreen/Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

- Večeras govorimo o nečemu lepom, o razvoju jedne zemlje sa Zapadnog Balkana - Srbije!

Sve je više zemalja koje su okrenute tehnološkom razvoju i inovacijama, kao glavnim alatima za ostvarenje globalnih ciljeva. Kao zemlja sa najbrže rastućom ekonomijom i informacionim tehnologijama, Srbija želi da prednjači i u novim tehnologijama poput veštačke inteligencije i da uskoči u taj voz.



Predsedavajući globalnim partnerstvom o veštačkoj inteligenciji, Srbija će stremiti da okupi i poveže sve donosioce odluka u ovoj oblasti sa ciljem da se prošire koordinacija i saradnja, kako bi se postigli etički održiva rešenja sa akcentom na ljudska prava i slobode, ali i kako bi se ona učinila dostupnima onima koji će ih najviše koristiti.

Ovo su teme o kojima će se pričati na predstojećem Samitu u Beogradu, a mi smo ponosni na naša dostignuća u oblasti biotehnologije i očekujemo da kampus BIO4 bude jedinstven u svetu.

Mlade ljude vidimo kao neodvojivi deo svega ovoga. Oni čine veliki deo svetske populacije i veoma važnu komponentu svakog društva. Zato moramo da učinimo svaki napor kako bismo im obezbedili prosperitetnu budućnost, čime ćemo ujedno da obezbedimo i budućnost čovečanstva. Neophodno je da ohrabrimo mlade da donose globalne odluke i da ostvare svoj puni potencijal i kao pojedinci i kao društvo uopšte.

Zato će i tokom EXPO 2027, pod sloganom "Igraj za čovečanstvo", Srbija biti jedno veliko igralište i scena ne samo za mlade, već i za sve one koji se tako osećaju - zaključio je predsednik Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading