milo đukanović
Foto: Printscreen/Youtube/ FTV

 

„Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije...“

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović uz ove stihove je proslavljao pobedu (Pirovu doduše, jer neće moći da formiraju vlast) Demokratske partije socijalista (DPS) na lokalnim izborima u Podgorici. Komentarišući snimak koji je postao viralan u regionu, Aleksandar Vučić je poručio da je Milo opsednut mržnjom prema Srbiji i bio je potpuno u pravu. A zašto je tako?

FRUSTRACIJE

Uz sve ostale razloge, kako za Alo! komentariše sagovornik iz bliskog Đukanovićevog okruženja, njegova fasciniranost Srbijom, a kada to kažemo mislimo pre svega na Aleksandra Vučića, potiče od činjenice da je Milo hteo da bude neprikosnoveni broj jedan na Balkanu, ponajviše za međunarodne faktore, a onda se toj suludoj ambiciji isprečio jedan čovek. Taj čovek je upravo Vučić.

Milo Đukanović

Tviter

 

 

- Odatle potiču sve Milove frustracije, mada ne treba zanemariti ni njegovu povezanost s Radojem Zvicerom i kavačkim klanom. Onog trenutka kada je Vučić presekao poslove tog klana u Srbiji, pohapsivši Valjka Belivuka i njegovu grupu, sve se promenilo u odnosu Mila Đukanovića prema Srbiji i njenom predsedniku - opisuje naš sagovornik, i dodaje:

- Posle tog hapšenja, krenule su iz Crne Gore, pre svega od mesija koje kontroliše Đukanović, najgore optužbe na račun Vučića. Poklopilo se to na neki način i s neuspešnim pokušajem Đukanovića i njegovog režima, dok su još bili na vlasti, da otmu objekte Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Uglavnom, došlo je sada do toga da Milo, koji se nekada izjašnjavao kao veliki Srbin, peva „ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“. Bedno i jadno, nemam šta drugo reći.

A što se tiče Vučića, on je preksinoć, na pitanje da prokomentariše ovakvo Milovo ponašanje, ostao dostojanstven i kratko prokomentarisao:

- Ja i Đukanović imamo istu opsesiju - Srbiju, s tim što je ja volim, a Đukanović je mrzi. Video sam snimak, interesantno je to. Imamo sve različito u našim programima, planovima, idejama, ali imamo i zajedničku opsesiju. Opsednuti smo Srbijom. Ja je volim, on je mrzi. I ja ću to nastaviti, on će nastaviti da je mrzi, a ja ću je još više voleti i istovremeno nastaviti da poštujem i volim narod u Crnoj Gori. I Srbe i Crnogorce i sve ostale.

SAMO NAPRED

Prema Vučićevim rečima, koliko god Đukanović pevao takve pesme, Srbija će ići napred:

- Oni će, naravno, da vam kažu ne, ja volim Srbiju Nataše Kandić i Nenada Čanka, ali ne vole Srbiju 99 odsto onih koji u njoj žive. Reč neću reči protiv Crne Gore, hvala što su pokazali koliko su opsednuti Srbijom, nastojaću još više da radim.

 

Pirova pobeda u Podgorici

Proteklog vikenda održani su lokalni izbori u Podgorici i Kotoru, nakon kojih je i nastao snimak sa slavlja na kojem Đukanović peva pesmu protiv Srbije. Kako pokazuju rezultati, DPS, stranka koju je doskora vodio upravo Milo, pobedio je u glavnom gradu Crne Gore osvojivši gotovo 30 odsto glasova. Ipak, ta pobeda je manje-više beznačajna, s obzirom na to da DPS ni u jednoj varijanti ne može da formira vlast.Ista je situacija i u Kotoru.

 

Pomislio da je svemoćan

Kako kažu sagovornici iz diplomatskih krugova, Milo Đukanović je jako teško podneo pad s vlasti, iako se trudi da to ni na koji način ne pokaže.

- Posle tri decenije vladavine u Crnoj Gori, svakako nije daleko od istine da je umislio da je svemoćan. Posebno nakon što je ta država ušla u NATO. Međutim, kada je pokušao da udari na SPC i svetinje, to mu se obilo o glavu. Ostaće večita enigma kako je doneo tako lošu promenu i odlučio se na takav potez - kaže sagovornik Alo!

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading