KBS
Foto: EPA/EPA

Jad, beda i propast. Ove tri reči najbolje opisuju stanje u lažnoj državi Kosovo kojom rukovodi Aljbin Kurti, osvedočeni mrzitelj srpskog naroda. Njegova politika se zasniva upravo na toj mržnji koju svakodnevno pokazuje. Pritom, česti napadi na sve što je srpsko Kurtiju služe, između ostalog, da prikrije loše stanje u ovoj kvazidržavi.

Poslednji primer koji nedvosmisleno pokazuje nemaštinu i beznađe na tzv. Kosovu je to što su samozvane Kosovske bezbednosne snage ostale bez hrane. Kako Alo! saznaje od izvora iz Prištine, svi magacini za čuvanje hrane i drugih potrepština tzv. KBS su prazni.

Aljbin Kurti

AP/Alo

 

 

- Tzv. kosovske bezbednosne snage ostale su bez hleba, ali bukvalno. U magacinima nema konzervi, zamrzivači i komore su prazni, mesa nema ni za lek. Poslednje količine smrznutog povrća potrošene su sredinom septembra, a od tada pripadnici tzv. KBS ostali su bez hrane - kaže naš dobro obavešteni izvor iz Prištine.

Kako dalje navodi, dobavljači su odbili da isporučuju namirnice tzv. KBS jer Priština ima problema sa isplatom prethodnih, zaostalih računa i ugovorima koje ima sa trgovcima.

- Pitanje je kada će se ovo rešiti. Kazani su prazni, opšti je haos u ovoj Kurtijevoj državi - kaže naš izvor.

Naša saznanja potvrdio je poslanik Demokratske partije Kosova, Hisen Beriša, koji je rekao da je situacija alarmantna.

- Prestalo je snabdevanje Kosovskih bezbednosnih snaga hranom, zbog isteka ugovora sa prethodnim operaterom, dok novi operater nije spreman da ovu uslugu ponudi mesec dana ranije. Ovo je katastrofalan neuspeh za vladu i strukture odgovorne za odbranu i bezbednost zemlje. Naše snage bezbednosti, koje su na određenom zadatku, ne mogu ostati bez snabdevanja hranom, jer to direktno utiče na njihov moral, efikasnost i operativnu pripremljenost - rekao je Beriša.

On je dodao da je to što je tzv. KBS ostao bez hrane samo jedan od mnogobrojnih problema koje je napravio Aljbin Kurti

Još dva poslanika napustila Kurtija

Poslanici Eman Rahmani i Visar Korenica formalno su istupili iz Samoopredeljenja, a kao razloge za napuštanje te stranke naveli su nepotizam, stanje u privredi, obrazovanju i zdravstvu i inicijative koje utiču na porodice.

U poslednjih nekoliko meseci šestoro najbližih saradnika i poslanika napustilo je Aljbina Kurtija i Samoopredeljenje.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Indijanskiobozavaoc

03.10.2024 07:43

A sad nema vise ni sta da pljacka od srpskog naroda. Sve je opljacako, banke, poste, apoteke, sad pljackaju ljude i otimaju sve sto stignu. To je ogledalo demokratije i blagostanja koje nudi zapad. I zapadne zemlje su bogatile pljackajuci okupirane teritorije.

Gagec

03.10.2024 07:46

Mnogo sam se sazalio da u 21 veku nemaju hrane, ono sto ostane hrane od mog dzekija, sacuvacu i poslacu tzv. bezbednosnim snagama Kosova.