Čukarica
Foto: Printscreen/GO Čukarica

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica završeni su radovi na sanaciji žile kucavice naselja Železnik. U pitanju je Ulica Stevana Filipovića, čija se sanacija sprovodila fazno, na potezu od pružnog prelaza do izlaska iz Železnika, u dužini od 1.100 metara.

Radove je obišao predsednik Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović.

„Gradska opština Čukarica nastavlja sa radovima na uređenju putne infrastrukture, kako bismo svim građanima na teritoriji opštine obezbedili što bolje uslove za život. Ulica Stevana Filipovića je saobraćajnica prvog prioriteta, kojom saobraćaju linije javnog gradskog prevoza 511, 512 i 521, i koju veliki broj građana Sremčice i Železnika koristi kao vezu sa gradom, te je njeno uređenje bilo na listi prioriteta“, istakao je predsednik Nikola Aritonović.

Čukarica

GO Čukarica

 

 

On je podsetio da je u naselju Železnik nedavno završeno uređenje Titove ulice i Bulevara mladih, a u proteklom periodu u ovom naselju sanirane su ulice Milorada Ćirića, Milovana Nićiforovića, koja je ii proširena, Avalska, u kojoj je izgrađen i trotoar na mestu gde je nedostajao, Radnih akcija i mnoge druge.

„Kvalitetna infrastruktura jedan je od osnovnih preduslova za bolji život građana i zato ogromnu pažnju usmeravamo u rekonstrukciju i sanaciju puteva. Pored Železnika, putarske ekipe su se tokom letnjeg perioda mogle videti i u Ulici Živojina Tabakovića u naselju Velika Moštanica, gde je postavljen završni sloj asfalta u dužini od 730 metara, na potezu od okretnice linije mini-busa 513 do stadiona Fudbalskog kluba „Velika Moštanica“. U cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, rađeno je i proširenje ulice na 5,5 metara što će omogućiti nesmetano mimoilaženje dva vozila. Izgrađen je i potpuno novi trotoar kako bi se spojio sa autobuskim stajalištem i time povećala bezbdenost kretanja pešaka, a postojeći je saniran“, kazao je predsednik Aritonović.

Čukarica

GO Čukarica

 

 

Aritonović je podsetio i da je Ulica Stanislavskog, između naselja Filmski grad i Cerak Vinogradi, sanirana u dužini od 200 metara, a radovi su obuhvatili zamenu dotrajalog i postavljanje novog asfalta, kao i popravku šahtova, slivnika i oštećenih ivičnjaka.

“Završena je i sanacija još tri ulice u naselju Sremčica u dužini oko 500 metara, za koje su sredstva obezbeđena iz budžeta Opštine. U pitanju su Paleška ulica, deo Tesarske i deo Ulice Jovanče Mitića, čiju su obnovu inicirali stanovnici Sremčice. Iz opštinskog budžeta smo opredelili sredstva i za sanaciju Ulice Ljubice Kujundžić u Sremčici i Prvomajske na Umci, koje će biti urađene do kraja godine. Kao odgovorna vlast uvek smo na usluzi našim sugrađanima, trudeći se da pozitivno odgovorimo na njihove inicijative, te da kada je god to moguće i kada su zahtevi opravdani, izađemo im u susret. Slušamo zahteve građana, kako bismo našu Čukaricu, zajedno sa njima, učinili lepšom i uređenijom“, rekao je predsednik.

Čukarica

GO Čukarica

 

 

Predsednik Aritonović je istakao da rukovodstvo Gradske opštine Čukarica trenutno radi na planovima programa i projekata koji će se realizovati u 2025. godini.

„Pozivamo građane Čukarice da šalju svoje predloge koji će doprineti unapređenju kvaliteta života, da dođu kod nas da razgovaramo i da uzmu aktivno učešće u razvoju naše opštine“, poručio je predsednik.

Čukarica

GO Čukarica

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading