ljubomir
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Upravo u tom svetlu se može tumačiti i difuzna uloga vlasnika i urednika opskurnog internet kanala „Slavija Info“, Ljubomira Stefanovića zvanog Ljuba Slavija, koji zavisno od toga ko ga trenutno plaća zastupa desničarske, proruske ili liberalne, prozapadne stavove, pa nije ni čudo da se ponekad i sam zabuni u pogledu toga kojoj ideološkoj orijentaciji pripada.

Tako je nedavno Stefanovićev gost bio lider pokreta „Srbija Centar“ Zdravko Ponoš, inače poznat kao kadar koga je svojevremeno NATO lobi direktno instalirao na mesto načelnika generalštaba Vojske Srbije, gde su zajedno potpuno neargumentovano kritikovali sva postignuća aktuelne vlasti, poput izgradnje najsavremenije autobuske i železničke stanice u Beogradu. 

Za neupućene bi ovo možda bilo malo čudno, imajući u vidu Stefanovićevu deklarativnu desničarsku orijentaciju, naravno ako ne znaju da je reč o čoveku koji funkcioniše isključivo po materijalnom principu – odnosno radi za onoga ko više plati. Pritom, ne pravi pitanje od koga novac dolazi, bilo da je reč o zapadnim fondovima ili crnogorskim kriminalno – političkim krugovima bliskim bivšem „gospodaru“ Crne Gore Milu Đukanoviću.

Ujedno, pitanje je koliko je neozbiljno, i do koje granice može da ide Stefanovićevo licemerje, pogotovo kada se u svojim napadima na vlast poziva na vladavinu prava i zakona, kao čovek koji je dva puta pravosnažno osuđen i to za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava i ugrožavanje javnog saobraćaja. Takođe, pre šest godine je protiv njega podneta i krivična prijava zbog toga što je nakon incidenta u saobraćaju na Autokomandi fizički nasrnuo na mlađu žensku osobu.

Uzevši sve u obzir, postavlja se i jedno ozbiljno pitanje koliko je celishodno plaćati Stefanovićeve usluge, odnosno da li on predstavlja veću uvredu za “desničare” ili prozapadnu opoziciju, zavisno od toga za čiji je račun angažovan. Nesumnjivo je da bi imajući u vidu njegovu motivaciju i karakter Stefanović vrlo lako mogao da počne da radi i za bilo koga drugog, pa čak hipotetički i da brani aktuelnu vlast, koju je do juče napadao, ali je potpuno jasno da je za rejting i politički ugled mnogo bolje kada te neko kao što je Stefanović napada nego kada te brani.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading