Mit
Foto: Alo/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar informisanja i telekomunikacija g. Dejan Ristić uputio je čestitku Svetskom poštanskom savezu povodom 150 godina postojanja.

Sa ponosom ističemo i podatak da je na ovaj dan pre 150 godina Kneževina Srbija bila među 22 zemlje koje su se okupile i zajedno potpisale Bernski ugovor čime je osnovan Svetski poštanski savez.

Ministar informisanja i telekomunikacija g. Dejan Ristić povodom ovog jubileja uputio je čestitku generalnom direktoru Svetskog poštanskog saveza Njegovoj ekselenciji g. Masahiko Metokiju.

Ministar g. Ristić, tom prilikom, istakao je da je ,,kreiranje Svetskog poštanskog saveza jedan od najranijih primera multilateralizma i okupljanja zemalja radi podrške globalnoj komunikaciji, kulturnoj razmeni i pristupu osnovnim poštanskim uslugama".

,,Uvereni smo da će i u narednom periodu Svetski poštanski savez nastaviti sa neumornim aktivnostima na daljoj modernizaciji i unapređenju poštanskih usluga na globalnom nivou, kroz pružanje mreže za podršku širokom spektru usluga, uključujući e-trgovinu, finansijske, socijalne i digitalne usluge", naglasio je ministar. 

,,Ministarstvo informisanja i telekomunikacija ostaće stabilan partner i podrška na putu daljeg ispunjenja misije Svetskog poštanskog saveza, davanju snažnog doprinosa međunarodnoj saradnji u privrednoj, socijalnoj i kulturnoj oblasti, kroz obezbeđivanje i unapređenje uspešnog funkcionisanja međunarodnog poštanskog saobraćaja", poručio je ministar g. Ristić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading