Kuća
Foto: Alo/Aleksandar Maksić

„Jug se budi, ali se sever ne da“, izjavio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu nakon današnjeg zasedanja Komisije za dodelu seoskih kuća sa okućnicom i dodao:

Nenad Petrović

Nenad Petrović

 

 

„Danas je odobreno novih 209 kuća, ukupno od početka programa 3.309. Najveći broj kuća otišao je opet u Sombor. To je grad u koji mladi očigledno hrle, do sada je samo tamo useljena 201 porodica. Najprivlačnije selo i dalje je bez premca Bačko Petrovo Selo. Sa dodatnih osam kuća, dostiglo je cifru od 98. Ali ni jug se ne da - Negotin 5, Vladičin Han 5, Prokuplje 4, Blace 4... sve zajedno u ovoj godini 650 novih kuća dobilo je svoje stanare, mlade ljude. Ovoga puta imamo i porodicu sa čak šestoro dece, ona ide u Buđanovce. Nastavljamo akciju i očekujemo da svi krajevi Srbije polako postanu interesantni svim mladim ljudima u Srbiji“, rekao je ministar.

Milan Krkobabić

Foto: Miloš Miškov

 

 

Slika sela u Srbiji nastavlja da se menja i da se život vraća u do juče zaključana i zapuštena domaćinstva. Uskoro će nove komšije dobiti žitelji sela u 66 opština i gradova, od Šida i Kikinde, preko Aranđelovca i Valjeva kojima su ovo prve ovogodišnje prijave, pa do Pirota i Dimitrovgrada.

Među današnjim dobitnicima je nekoliko porodica sa petoro mališana, a čak ih je 11 sa troje dece. 

„Najveće domaćinstvo, čija je površina 281 metar kvadratni, nalazi se u Srpskom Krsturu, opštine Novi Kneževac i ide mladom poljoprivredniku, dok će najveća okućnica od nešto više od pola hektara pripasti bračnom paru u Vladimircima“, rekao je agroekonomista Milan Prostran, zamenik predsednika Komisije za dodelu kuća i dodao da se najjeftiniji dom od oko pola miliona dinara i ovoga puta nalazi u Žitištu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading