Tiršova
Foto: Alo/Foto: Masanori Jošida

Zna se da se u ovoj bolnici u svakom trenutku nalazi preko 100 lekara sa raznim specijalizacijama koji izvedu oko 120.000 pregleda godišnje. Poznato je da su pojedine kompanije među donatorima ove zdravstvene ustanove, ali ono što se ne zna to je ko je zapravo najveći pojedinačni donator Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj?!

Odgovor na ovo pitanje uspeli smo da dobijemo tek nakon nedavno održane svečanosti u Narodnom pozorištu povodom 100 godina postojanja Tiršove, na kojoj su uručene plakete za poseban doprinos ovoj klinici.

 

Nikola Petrović

Foto: privatna arhiva

 

 

To je Nikola Petrović, uspešan biznismen, porodični čovek i ono što veći deo javnosti ne zna – humanista. On je pre nekoliko meseci, nakon sprovedenog postupka kupovine, uvoza i transporta donirao Tiršovoj sofisticirani aparat za vantelesni krvotok koji se koristi prilikom hiruških intervencija na srcu kod najmlađih pacijenata i doslovce spašava živote. Vrednost ove donacije, uključujući prateće troškove, prema našim saznanjima iznosi 320.000 evra.

Nikola Petrović

Foto: privatna arhiva

 

 

I dok ga u opozicionim medijima doslovce na dnevnom nivou čereče, praveći od njega nekakvog bauka i kontroverznu ličnost pokušavajući da ga predstave kao narkomana i „bahatog Vučićevog kuma“, Petrović daje jednu od najvećih pojedinačnih donacija bolnici i to potpuno van očiju javnosti i bez pompe i prisustva medija. Ni za naš list Nikola Petrović nije želelo mnogo da govori o ovoj donaciji. Kratko je rekao da smatra svojim blagoslovom činjenicu da može da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Uvek sam pomagao i nastaviću to da radim. Posebno za decu kojima je svaka vrsta pomoći i podrške dobrodošla – rekao je Petrović, a mi kažemo: Svaka čast!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading