mit
Foto: Alo/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što kao resorni ministar nadležan za oblast poštanskih usluga imam priliku da poželim dobrodošlicu svim učesnicima, a posebno cenjenom rukovodstvu PostEvrope, direktorima i stručnjacima iz velikog broja javnih poštanskih operatora, okupljenih oko ove asocijacije koji zajedno obavljaju poštansku delatnost u više od 50 evropskih zemalja, pokrivajući teritoriju našeg kontinenta sa 175.000 umreženih prodajnih punktova, 2 miliona zaposlenih, a koji godišnje uruče 72 milijarde pismonosnih poštanskih pošiljaka i 5,5 milijardi paketa. Sve ove impozantne brojke naveo sam sa jednom posebnom namerom, a to je da istaknem činjenicu koliko je i u dobu digitalizacije poštanski saobraćaj i dalje nezamenljiv i veoma bitan za sve građane i privredu u celom svetu", izjavio je ministar g. Ristić.

mit

ministarstvo informisanja i telekomunikacija

 

 

"Posebno sam radostan zbog činjenice da je Srbija jedina zemlja gde se drugi put organizuje sastanak Generalne skupštine PostEvrope, nakon 12 godina od zasedanja održanog 2012. godine u Beogradu, ali i što će naš glavni grad prvi put biti domaćin Biznis foruma koji će obuhvatiti teme u vezi sa razvojem veštačke inteligencije i mogućnostima njene praktične primene u unapređenju poštanske delatnosti i značaju primene iste od strane javnih poštanskih operatora kako bi se na najbolji mogući način iskoristila postojeća velika poštanska mreža i svi raspoloživi poštanski kapaciteti", naglasio je ministar.

"Poštanski sistemi u celom svetu imaju bogatu istoriju transformacije i pošta se oduvek suočavala sa mnogobrojnim izazovima svog opstanka, ali je uvek bila sposobna da se održi i nađe svoje mesto na svetskom tržištu. Ukoliko bismo izlistavali spisak ljudskih potreba, od kad je sveta među vekovima, na tom spisku bi jedno od značajnih mesta sigurno zauzela potreba čoveka za komunikacijom. Sagledamo li to u širem kontekstu svakako ćemo doći do zaključka da je komunikacija sinonim za razmenu poruka, tačnije za poštu i njenu delatnost", zaključio je ministar g. Ristić.

mit

ministarstvo informisanja i telekomunikacija

 

 

Ovogodišnji domaćin ove veoma značajne međunarodne konferencije je JP "Pošta Srbije".

Pored ministra g. Ristića, prisutnima su se obratili i predsednica Borda direktora "Postevropa" gđa Elena Fernandez Rodrigez, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija gđa Jelena Begović, v.d. direktora JP "Pošta Srbije" g. Zoran Anđelović, kao i generalni sekretar "Postevropa" g. Boton Sebeni.

Ovaj prestižni skup okupio je najviše predstavnike 55 javnih poštanskih operatora iz 53 država članica "Postevropa", visoke predstavnike međunarodnih organizacija iz poštanske delatnosti, kao i brojne zvaničnike Republike Srbije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading