Toma Fila u ringu
Foto: Alo/Alo!

Željku Ražnatoviću Arkanu sam ja stvorio Stranku srpskog jedinstva. To se desilo kod mene u kancelariji, otkrio je Toma Fila, čuveni beogradski advokat.

On je gostujući u našoj emisiji „U ringu“ ispričao da su mu to mnogi zamerali:

- Mihajlo Bakrač je napravio Statut. Pitali su kako sam mogao.  Pa lepo. Bio nam je klijent, što je platio, to je dobio!

Među Filinim klijentima bili su Slobodan Milošević, Jovanka Broz, Žarko Laušević... O odnosu nekada najmoćnijeg bračnog para u državi čuveni advokat je rekao da su laž priče o moći Mirjane Marković.

- Nijedno naređenje Mire Marković nije moglo da bude izvršeno, a da nije on (Sloba) aminovao. Priče o tome da je ona slala ubice nisu tačne. Mogla je da šalje koga hoće, ali taj bez Slobodanovog amina nije mogao ništa da radi – tvrdi Fila.

Fila

Foto: Alo!

 

 

Govoreći o noći kada je uhapšen Slobodan Milošević, Fila je ispričao šta se zaista desilo:

– Čedu (Jovanovića) su poslali da pogine. Računali su da su tamo poluludi ljudi, počeće da ubijaju. Niko nije smeo tamo da ode, ni vojni, ni ministri policije i pravde. Trebalo je oni da idu, ali su poslali Čedu Jovanovića sa dvadeset i nešto godina.

Lider LDP je, kaže Fila, ispoštovao Miloševića više nego ljudi koji su bili oko bivšeg predsednika.

- Tražili su sa Sloba bude stavljen u podrum, da tamo crkne! Ali Čeda je rekao: „Ne, molim vas, on je bio predsednik Republike!“. Tražio je da ga stave u najbolju ćeliju - ispričao je deo razgovora kojem je i sam prisustvo u zatvoru u kojem je bio Milošević.

Fila je „U ringu“ govorio o drugarstvu sa Radetom Markovićem, nekadašnjih šefom Udbe.  Razgovore sa njim, kao i sa Ratkom Mladićem, tajne koje su mu poverili kaže da će poneti u grob. Kada je reč o drugim klijentima i teškim krivičnim delima, kao što su ubistva i silovanja, kojih je imao oko hiljadu, gost naše emisije je rekao:

- Bilo je mnogo priča tokom mog života, iz nekih sam izašao čist, iz nekih ne. Plakao sam mnogo tokom karijere. Nisam plakao kada su Tito i Slobodan umrli. Znao sam šta su radili. Plakao sam kad oslobodim nekog za koga znam šta je uradio. Da danas biram svoj put, ne bih izabrao da radim sa ljudima, završio bih Šumarski fakultet. Ono što sam video od ljudskog roda nije dobro. Mnogo puta mi je bilo krivo što sam dobio slučaj.

Kako je i zašto promenio prezime, zašto je ženi poklonio pištolj, možete saznati u emisiji „U ringu“ koja se emituje svakog petka u 20 sati na Alo! Jutjub kanalu.

 

Klimaj  glavom i eto srećnog braka

Toma i Vesna nisu imali decu, iako su im lekari govorili da bi se sa drugim partnerima ostvarili u ulozi roditelja. Ipak, Fila kaže da nikada u životu nije pomislio da porodicu svije sa nekom drugom ženom.

- Ona je više od 50 odsto zaslužna za sav moj uspeh. Nikada ne bih birao drugu ženu.

Recept za dobar i skladan brak je, po Filinim rečima, vrlo jednostavan:

- Samo klimni glavom, to je sve. Bićeš miran i možeš lepo da nastaviš dalje.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading