Dejan Ristić
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Predstavljanju su prisustvovali i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija gđa prof. dr Jelena Begović, ministarka privrede gđa Andrijana Mesarović, kao i drugi državni zvaničnici Republike Srbije i Kraljevine Esvatini. 
Državni data centar, sa sedištem u Kragujevcu, predstavio je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu g. dr Mihailo Jovanović.

 

"Želim još jednom da izrazim zadovoljstvo povodom posete Njegovog kraljevskog veličanstva kralja Esvatinija Msvatija III i čitave delegacije Republici Srbiji. Podsećam na to da smo u subotu potpisali Memorandum o razumevanju u oblasti telekomunikacija sa resornim ministarstvom Kraljevine Esvatini i da smo odmah krenuli sa ustanovljivanjem konkretnih koraka i plana aktivnosti zajedno sa ministarkom informisanja, komunikacija i tehnologije Njenom ekselencijom gđom Mazijom. Krećemo sa posvećenim radom na ispunjenju svih ciljeva ustanovljenih memorandumom. Radujemo se saradnji sa Kraljevinom Esvatini i mogućnosti da podelimo svoju tehnologiju, znanja i iskustva koja smo stekli u poslednjih 10 godina ubrzanog napretka IKT sektora", izjavio je ministar g. Ristić.

Gospodin dr Jovanović istakao je tokom predstavljanja Državnog data centra da je on jedan od najsavremenijih i tehnološki najrazvijenijih objekata u ovom delu Evrope, kao i to da, pored mnogih državnih institucija, u njemu podatke pohranjuju i velike internacinalne kompanije poput IBM-i Huaveija, kao i CERN.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading