MiT
Foto: Alo/MiT

 

U okruglom stolu učestvovao je značajan broj predstavnika JP ,,Pošta Srbije“, RATEL-a, poštanskih operatora, kao i više državnih institucija. 

Nacrt zakona predstavila je pomoćnica ministra zadužena za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj gđa dr Katarina Tomašević. Tom prilikom predstavljen je pravni okvir za donošenje ovog akta, najvažnije izmene koji isti donosi, kao i naredni koraci u donošenju predmetnog zakona. 

MiT

MiT

 

 

S tim u vezi, gđa Tomašević istakla je da će se novim zakonskim rešenjem stvoriti uslovi za dalji razvoj tržišta poštanskih usluga, povećati stepen zaštite korisnika, kreirati pravni okvir za digitalizaciju procesa u cilju primene novih tehnologija i savremene poštanske opreme, obezbediti pružanje ekonomski i socijalno održive univerzalne poštanske usluge kao usluge od opšteg interesa za sve građane u Republici Srbiji, kao i unaprediti pružanje prekograničnih poštanskih usluga i povećati globalna povezanost. 

MiT

MiT

 

 

Javna rasprava sprovodi se u periodu od 16. oktobra do 5. novembra 2024. godine, a svi predlozi, sugestije i komentari dostavljaju se na adresu: postanskisaobracaj@mit.gov.rs, putem sajta „e-Konsultacije“ ili pisanim putem na adresu: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading