Alo logo
Foto: Alo/Alo

PRESUDU

1. DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev tužioca Milana Veruovića iz Beograda, pa se OBAVEZUJU tuženi "Alo media system doo Beograd" i Vasilije Papvić iz Beograda, da tužiocu Milanu Veruoviću iz Beograda na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda usled objavljivanja neistinitih činjeničnih tvrdnji u štampanom izdanju dnevnih novina "Alo!" od 6.  1. 2021. godine, broj 4613, u tekstu na 12. stranici dnevnih novina sa naslovom „Šta radi Đilas sa najvećim kriminalcem?", sa nadnaslovom koji glasi "Ekskluzivno otkrivamo Vladimir Jovanović učestvovao u desetinama zločina u Srbiji" i podnaslovom koji glasi "Pomagao mu kum Veruović", sa tekstom: ,,Prema našim saznanjima Japancu je od velike pomoći bio Milan Veruović, nekadašnji telohranitelj ubijenog Zorana Đinđića. Prema istim izvorima Veruović je Japanca obaveštavao o razlozima zbog kojih su protiv njega pokretane policijske potrage, ali mu pomogao i na druge načine. Postoje sumnje da je Veruović 2004. godine pomogao Jovanoviću da sa lažnim pasošem iz Rumunije pređe u Srbiju i iz Vršca ga svojim automobilom prevezao u Beograd. Prema istim izvorima Veruović ga je i direktno spašavao od hapšenja, a pomogao mu je i da dođe do visokopozicioniranih političara iz vremena DOS-a. Jovanović se nakon toga hvalio da je dobio automobil sa specijalnim papirima i vojnim tablicama, koji mu je omogućavao da prođe svaku kontrolu", solidarno isplate iznos od 40.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom od dana izvršnosti odluke, pa do isplate, sve u roku od 8 dana od prijema prepisa presude. pod pretnjom prinudnog izvršenja.

2.ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Milana Veruovića iz Beograda u delu kojim je traženo da tuženi "Alo media system doo Beograd" i Vasilije Papović iz Beograda, tužiocu Milanu Veruoviću iz Beograda na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda usled objavljivanja neistinitih činjeničnih tvrdnji u štampanom izdanju dnevnih novina "Alo!" od 06.01.2021. godine, broj 4613, solidarno isplate iznos preko dosuđenih 40.000,00 dinara, do traženog iznosa od 200.000,00 dinara, za iznos još od 160.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana izvršnosti odluke, pa do isplate, KAO NEOSNOVAN.

3. ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Milana Veruovića iz Beograda u delu kojim je traženo da se tuženi Dejan Novaković iz Beograda, solidarno obaveže sa tuženima "Alo media system doo Beograd" i Vasilijem Papović iz Beograda da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda usled objavljivanja neistinitih činjeničnih tvrdnji u štampanom izdanju dnevnih novina ,,Alo!" od 06.01.2021. godine, broj 4613, u tekstu na 12. stranici dnevnih novina sa naslovom "Šta radi Đilas sa najvećim kriminalcem?", sa nadnaslovom koji glasi "Ekskluzivno otkrivamo Vladimir Jovanović učestvovao u desetinama zločina u Srbiji" i podnaslovom koji glasi "Pomagao mu kum Veruović", isplati iznos od 200.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od dana izvršnosti odluke, pa do isplate, KAO NEOSNOVAN.

4. DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev tužioca Milana Veruovića iz Beograda, pa se OBAVEZUJU tuženi "Alo media system doo Beograd" i Dejan Novaković iz Beograda, da tužiocu Milanu Veruoviću iz Beograda na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda usled objavljivanja neistinitih činjeničnih tvrdnji na internet portalu "alo.rs" sa naslovom "Ekskluzivno otkrivamo Vladimir Jovanović učestvovao u desetinama zločina u Srbiji: Šta radi Đilas sa najvećim kriminalcem?" i podnaslovom koji glasi "Pomagao mu kum Veruović", sa tekstom: "Prema saznanjima do kojih je došao "Alo!" Japancu je od velike pomoći bio Milan Veruović, nekadašnji telohranitelj ubijenog Zorana Đinđića. Prema istim izvorima Veruović je Japanca obaveštavao o razlozima zbog kojih su protiv njega pokretane policijske potrage, ali mu pomogao i na druge načine. Postoje sumnje da je Veruović 2004. godine pomogao Jovanoviću da sa lažnim pasošem iz Rumunije pređe u Srbiju i iz Vršca ga svojim automobilom prevezao u Beograd. Prema istim izvorima Veruović ga je i direktno spašavao od hapšenja, a pomogao mu je i da dođe do visokopozicioniranih političara iz vremena DOS-a. Jovanović se nakon toga hvalio da je dobio automobil sa specijalnim papirima i vojnim tablicama, koji mu je omogućavao da prođe svaku kontrolu", solidarno isplate iznos od 40.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od dana izvršnosti odluke, pa do isplate, sve u roku od 8 dana od prijema prepisa presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

5. ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Milana Veruovića iz Beograda u delu kojim je traženo tuženima "Alo media system doo Beograd" i Dejanu Novakoviću iz Beograda da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda usled objavljivanja neistinitih činjeničnih tvrdnji na internet portalu "alo.rs" solidarno isplate iznos preko dosuđenih 40.000,00 dinara, do traženog iznosa od 200.000,00 dinara, za iznos još od 160.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana izvršnosti odluke, pa do isplate, KAO NEOSNOVAN.

6. ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Milana Veruovića iz Beograda u delu kojim je traženo da se tuženi Vasilije Papović iz Beograda, solidarno obaveže sa tuženima "Alo media system doo Beograd" i Dejanom Novaković iz Beograda da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda usled objavljivanja neistinitih činjeničnih tvrdnji na internet portalu "alo.rs" sa naslovom koji glasi "Ekskluzivno otkrivamo Vladimir Jovanović učestvovao u desetinama zločina u Srbiji: Šta radi Đilas sa najvećim kriminalcem? " i podnaslovom koji glasi „Pomagao mu je Veruović", solidarno isplati iznos od 200.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od dana izvršnosti odluke, pa do isplate, KAO NEOSNOVAN.

7. OBAVEZUJE SE tuženi Vasilije Papović, odgovorni urednik štampanog izdanja dnevnih novina "Alo!" da uvod i izreku ove presude, objavi bez komentara i bez odlaganja, o svom trošku, a najkasnije u drugom narednom broju novina od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom novčanog kažnjavanja.

8. ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Milana Veruovića iz Beograda u delu u kome je tražio da se naloži tuženom Vasiliju Papoviću da objavi obrazloženje presude bez komentara i bez odlaganja, o svom trošku, a najkasnije u narednom broju dnevnih novina "Alo!" od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, KAO NEOSNOVAN.

9.ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Milana Veruovića iz Beograda u delu u kome je tražio da se naloži tuženima "Alo media system doo Beograd" i Dejanu Novakoviću iz Beograda da objave presudu, bez komentara i bez odlaganja, o svom trošku, a najkasnije u drugom narednom broju dnevnih novina "Alo!" od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, KAO NEOSNOVAN.

10. OBAVEZUJE SE tuženi Dejan Novaković, odgovorni urednik internet portala "www.alo.rs", da uvod i   izreku   ove presude objavi na veb sajtu   medijskog portala " bez komentara i bez odlaganja, o svom trošku, a najkasnije u roku od osam dana od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom novčanog kažnjavanja.

11. ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Milana Veruovića iz Beograda u delu u kome je tražio da se naloži tuženom Dejanu Novakoviću da objavi na internet portalu "www.alo.rs" bez komentara i bez odlaganja, o svom trošku, obrazloženje presude, najkasnije u roku od osam dana od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, KAO NEOSNOVAN.

12. ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Milana Veruovića iz Beograda u delu u kome je tražio da se naloži tuženima "Alo media system doo Beograd" i Vasiliju Popoviću da objave na internet portalu www.alo.rs presudu, bez komentara i bez odlaganja, o svom trošku, najkasnije u roku od osam dana od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, KAO NEOSNOVAN.

13. OBAVEZUJU SE tuženi "Alo media system doo Beograd", Vasilije Papović i Dejan Novaković, svi iz Beograda da tužiocu Milanu Veruoviću iz Beograda, solidarno naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 118.200,00 dinara, u roku od 8 dana od dana prijema prepisa presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading