Palata pravde
Foto: Shutterstock/Shutterstock

UTVRĐUJE SE da je drugotuženi Dejan Novaković iz Beograda objavljivanjem neistinitih informacija u elektronskom mediju www.alo.rs dana 21.12.2021. godine u kojima je tužilja Marinika Tepić označena kao bojovnik i osoba koja ne zna za sramotu, kao i Đilasova „elita“ koja vodi kampanju protiv Darije Кisić Tepavčević naređujući svima da dehumanizuju i unize Dariju Кisić Tepavčević, povredio pravo na dostojanstvo ličnosti tužilje.

DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev tužilje Marinike Tepić iz Novog Sada, pa se OBAVEZUJU prvotuženi „Alo media system doo Beograd“ i drugotuženi Dejan Novaković iz Beograda da tužilji na ime naknade štete u vidu pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede ugleda i časti uzrokovane objavljivanjem neistinitih informacija u elektronskom mediju www.alo.rs od 21.12.2021. godine u kojima je tužilja označena kao bojovnik i lice koje naređuje dehumanizaciju i unižavanje Darije Кisić Tepavčević nazivajući je bednom k..vom kojoj treba uništiti život, solidarno isplate iznos od 80.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 11.03.2024. godine pa do konačne isplate, sve u roku od 8 dana od prijema prepisa presude.

ODBIJA SE, kao neosnovan, tužbeni zahtev tužilje Marinike Tepić iz Novog Sada u delu u kome je tražila da se obavežu tuženi „Alo media system doo Beograd“ i Dejan Novaković iz Beograda da joj na ime naknade štete u vidu pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede ugleda i časti uzrokovane objavljivanjem neistinitih informacija u elektronskom mediju www.alo.rs od 21.12.2021. godine u kojima je tužilja označena kao bojovnik i lice koje naređuje dehumanizaciju i unižavanje Darije Кisić Tepavčević nazivajući je bednom k..vom kojoj treba uništiti život, solidarno isplate iznos od još 120.000,00 dinara, preko dosuđenog iznosa od 80.000,00 dinara, a do traženog iznosa od 200.000,00 dinara, sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom.

ODBIJA SE, kao neosnovan, tužbeni zahtev tužilje Marinike Tepić iz Novog Sada u odnosu na trećetuženog Nenada Apostolović iz Beograda, kojim je tražila da joj na ime naknade štete u vidu pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede ugleda i časti uzrokovane objavljivanjem neistinitih informacija u elektronskom mediju www.alo.rs od 21.12.2021. godine u kojima je tužilja označena kao bojovnik i lice koje naređuje dehumanizaciju i unižavanje Darije Кisić Tepavčević nazivajući je bednom k..vom kojoj treba uništiti život, solidarno sa tuženima „Alo media system doo Beograd“ i Dejanom Novakovićem iz Beograda isplati iznos od 200.000,00 dinara sa pripadajućom zakonskom kamatom.

OBAVEZUJE SE četvrtotuženi Viktor Petrović iz Beograda, odgovorni urednik portala Alo.rs, da sa tog portala ukloni tekst pod naslovom „NE ZNAJU ZA SRAMOTU Potpuna kampanja Đilasove „elite“ protiv Darje Кisić“ od dana 21.12.2021. godine, sve u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.              

DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev Marinike Tepić iz Novog Sada, pa se NALAŽE tuženom Viktoru Petroviću iz Beograda da o svom trošku objavi uvod i izreku  ove  presude,  bez  komentara  i  bez  odlaganja,  na  internet  portalu  www.alo.rs primenjujući Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

ODBIJA SE, kao neosnovan, tužbeni zahtev Marinike Tepić iz Novog Sada, u delu kojim je tražila da se naloži tuženom Viktoru Petroviću iz Beograda da o svom trošku objavi ovu presudu u celosti, bez komentara i bez odlaganja od dana pravnosnažnosti presude, na internet portalu www.alo.rs.

OBAVEZUJU SE tuženi „Alo media system doo Beograd“, Dejan Novaković i Viktor Petrović, svi iz Beograda, da tužilji Mariniki Tepić iz Novog Sada solidarni naknade troškove postupka u iznosu od 159.200,00 dinara, u roku od 8 dana od dana prijema prepisa presude.

OBAVEZUJE SE tužilja Marinika Tepić iz Novog Sada da trećetuženom Nenadu Apostoloviću naknadi troškove postupka u iznosu od 115.050,00 dinara, u roku od 8 dana od dana prijema prepisa presude.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading