Dejan Ristić
Foto: Alo/Tadija Zlatković

 Ministar g. Ristić uputio je članove Odbora o nizu aktivnosti koje je Ministarstvo uspešno realizovalo u oblasti telekomunikacija od prethodnog izveštajnog perioda. 

,,Tokom prethodnih meseci posvećeno smo radili na donošenju više važnih akata među kojima su Nacrt zakona o informacionoj bezbednosti, Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti od 2024. do 2026. godine, Strategija razvoja sistema elektronskih komunikacija Republike Srbije od 2024. do 2027. godine i mnogi drugi. Posvećeno radimo na unapređenju legislativnog okvira, kao i na kontinuiranoj realizaciji višegodišnjih kapitalnih projekata Ministarstva“, rekao je ministar g. Ristić. 

Dejan Ristić

Tadija Zlatković

 

 

,,Posebno bih želeo da istaknem i uspešan početak procedure za uvođenje 5G. Ministarstvo je u prethodnom periodu objavilo Predlog pravilnika o minimalnim uslovima za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija po sprovedenom postupku javnog nadmetanja za 5G. Ovim pravilnikom biće propisan broj pojedinačnih dozvola koje se mogu izdati za određeni radio-frekvencijski opseg, period na koji se izdaju pojedinačne dozvole, najmanji iznos naknade koja se plaća prilikom izdavanja pojedinačne dozvole, način i dinamika plaćanja iznosa naknade za pravo korišćenja, mogućnost obnove pojedinačne dozvole, kao i drugi minimalni uslovi za izdavanje pojedinačnih dozvola“, naglasio je ministar g. Ristić. 

Dejan Ristić

Tadija Zlatković

 

 

,,Uspešno je nastavljena realizacija Projekta razvoja širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije čiji je cilj da brzi optički internet stigne do svakog našeg građanina. U narednom periodu dogovoren je nastavak radova koji će obuhvatiti oko 950 naselja, preko 150 hiljada domaćinstava i više od 900 škola“, dodao je ministar.  

,,Ministarstvo je u prethodnom periodu potpisalo i pripremilo i više važnih međunarodnih akata, memoranduma u oblasti telekomunikacija na čijoj se implementaciji posvećeno radi“, izjavio je ministar. 

Dejan Ristić

Tadija Zlatković

 

 

,,Nastavićemo i u periodu pred nama sa neumornim radom na daljem unapređenju oblasti telekomunikacija i čitavog IKT sektora koji je, imajući u vidu činjenicu da je najbrže rastuća privredna grana u Republici Srbiji, od neizmernog značaja za unapređenje čitave privrede Republike Srbije i osiguravanja nastavka stabilnog ekonomskog rasta“, zaključio je ministar g. Ristić

Narodni poslanici, članovi Odbora, dvotrećinskom većinom prihvatili su oba izveštaja o radu Ministarstva u drugom i trećem kvartalu. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
asdffdsa

25.10.2024 13:51

dobrodosli u Orvelov svet totalnog nadzora i kontrole