Dejan Ristić
Foto: Printscreen/Foto: Boris Krstić

,,Susret radio stvaralaca je tradicija koju sa ponosom treba da baštinimo. Kao prvi masovni elektronski mediji, radio je odigrao revolucionarnu ulogu u razvoju oblasti javnog informisanja u celom svetu. Kroz istoriju, radio je igrao ključnu ulogu i u informisanju i obrazovanju građana, kao i u formiranju javnog mnjenja. Bez obzira na tehnološke promene i stvaranje novih medija, radio je pokazao sposobnost da se brzo prilagodi i pozicionira u odnosu na ostale medijske sadržaje i zato i danas ostaje vredan i značajan mediji koji nastavlja da ima posebno mesto u oblasti javnog informisanja. RAB Srbija je udruženje koje je od svog osnivanja posvećeno poboljšanju položaja radio stanica u Republici Srbiji i unapređenju profesionalnih i etičkih standarda radijskih poslenika. Ministarstvo informisanja i telekomunikacija nastaviće da bude pouzdan partner svim radijskim poslenicima u Republici Srbiji i kroz sprovođenje konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio koji ovo ministarstvo redovno sprovodi i za koji će opredeljena sredstva nastaviti da rastu, kao i kroz otvoreni dijalog sa vlasnicima i urednicima radio stanica i zajedničkim radom na daljem unapređenju položaja radija kao medija u Republici Srbiji", rekao je ministar g. Ristić.

Dejan Ristić

Foto: Boris Krstić

 

Ministar g. Ristić učestvovao je ovom prilikom i u panelu pod nazivom ,,Radio kao saveznik u svim vremenima" i još jednom naglasio značaj radija i ulogu koju ima, kao i mogućnosti za dalji razvoj ovog medija kroz korišćenje tehnoloških inovacija i usklađivanje forme programa u skladu sa afinitetima publike.

Konferenciju je organizovala RAB Srbija, a tokom svečanog otvaranja prisutnima se obratila i predsednica RAB Srbija gđa Maja Rakovic.

Dejan Ristić

Foto: Boris Krstić

 

Međunarodnoj kenferenciji prisustvuje veliki broj medijskih poslenika, čelnika radio stanica iz zemlje i inostranstva, urednika, voditelja, producenata i stručnjaka u oblasti marketinga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading