Miloš Vučević
Foto: Printscreen/Foto:Instagram/Printsreen

"Otvorićemo pitanje oko farmaceutske priče i apoteka. I danas će reći da to nećemo smeti. Videćemo i tu kako se formiraju cene. Nije sporno, možete da zaradite, ali ne puta pet ili 10", rekao je Vučević za TV Pink.

Podsetio je i da je pre nekoliko meseci otvorio pitanje trgovačkih marži i to zahvaljujući podršci predsednika Republike napreduje.

"Teško bi mi bilo bez njegovog političkog legitimiteta, jer su i neki ministri protiv toga. Jedan od trgovinskih lanaca zapošljava najviše ljudi, mi njih poštujemo, ali morate da spustite cene", naveo je Vučević.

On je dodao da država nije neprijatelj trgovinskim lancima, ali da ne treba da "skidaju kozu s leđa građanima".

"Kako je moguće da je 'Smoki' jeftiniji u BiH nego u Srbiji, a zašto je 'Nutela' skuplja u Srbiji nego u Italiji. Kako nije identičan algoritam. Neću da dozvolim da je država kriva za cene, pa da psuju Vučića, vladu. Država nije podigla carinske stope. Zato poručujemo lancima da se urazume. To nije tržišna privreda, a kartelizacija je zabranjena u tržišnoj privredi. Država ima obavezu da utiče. Nas su birali građali, mi odgoravamo njima, ali ne može da se sve prevaljuje na teret građana", rekao je Vučević.

Govoreći o ekonomskim uspesima zemlje, Vučević je podsetio da je zaustavljena inflacija i da se očekuje da ona bude oko četiri odsto na godišnjem nivou, a da rast BDP bude između 3,8 i 4 odsto, kao i da se očekuje rast plata od osam odsto u javnom sektoru.

"Još jedna runda pregovora je ostala sa predstavnicima prosvete, dobar paket smo napravili sa poljoprivrednicima sa novim podsticajima i subvencijama. Kao kruna toga je da je Srbija dobila kreditno-investicioni rejting i to je malo čudo, jer nismo članica ni EU, ni NATO, i nismo uveli sankcije Rusiji, a nemamo ni stabilan region. To je veliki uspeh srpske ekonomije i čestitam i predsedniku, guvernerki NBS, Ani Brnabić koja je vodila vladu u prethodnom periodu, kao i privredi i građanima", naveo je Vučević.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sreten

28.10.2024 12:39

Tako i treba, zarade su im astronomske.