Miloš Garić
Foto: Alo/Boris Krstić

Državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija g. Miloš Garić učestvovao je danas na Zlatiboru u panelu pod nazivom ,,Novinarstvo od profesionalizma do komercijalizacije - Bez senzacionalizma“ u okviru međunarodne konferencije ,,Jesenji dani radija“.

,,Uloga medija u demokratskom društvu je nemerljiva. Od neizmerne je važnosti za čitavo društvo da se mediji u najvećoj mogućoj meri pridržavaju profesionalnih standarda i etičkih kodeksa, a sve u službi javnog interesa. Jasno je da tržišni pritisci i zavisnost prihoda od reklama utiču na uređivačku politiku i u određenim slučajevima vode do smanjenja kvaliteta sadržaja, ipak, uveren sam da je između kvaliteta medijskog sadržaja i tiraža moguće pronaći pravi balans, kao i da profesionalno i etičko izveštavanje mora ostati prioritet kome bi svi medijski poslenici trebalo da teže u svom radu.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija posvećeno je negovanju i očuvanju profesionalizma i poštovanju etičkih kodeksa u medijima, nastavićemo da radimo sa predstavnicima medijskih udruženja, sindikata i medijskim poslenicima na zajedničkoj promociji profesionalnog izveštavanja u medijima, kao i na unapređenju materijalno-pravnog statusa novinara“, izjavio je državni sekretar g. Garić.

Konferenciju je organizovala RAB Srbija, a u razgovoru sa državnim sekretarom učestvovala je i novinarka gđa Tanja Jordović. 

Međunarodnoj kenferenciji prisustvuje veliki broj medijskih poslenika, čelnika radio stanica iz zemlje i inostranstva, urednika, voditelja, producenata i stručnjaka u oblasti marketinga.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading