Ambasador Poljske: Srbija je raj za turiste

Tanjug | vesti 2015-10-02 13:45:35 2015-10-02 13:45:35

Ambasador Poljske u Srbiji Aleksander Hećko izjavio je danas da su odnosi dve zemlje odlični, kao i da Srbija ima neverovatan potencijal u agroturizmu, dok Poljska ima kapitala za te investicije, a može da posluži i kao primer kako razvijati tu oblast.

Tanjug MUP Republike Srbije

- Srbija je raj za turiste, sve je ovde prirodno, samo bi trebalo više da se za to zna“ - rekao je Hećko u izjavi Tanjugu.

Hećko je rekao da je o tome pričao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da oko 200.000 ljudi iz Poljske godišnje prolazi kroz Srbiju, ali se ne zaustavljaju, što mora da se promeni.

 - Oni pređu preko mosta na Savi kad idu autom za Jadran, Bugarsku, Tursku, Grčku, ali u Srbiji ostave samo novac za putarinu. Zašto nema direktnih ponuda za ove putnike? Trebalo bi da probaju srpsku hranu, slušaju pesme, kupe dobro vino za pet evra... - navodi on.

Govoreći o ukupnom poljoprivrednom sektoru u Poljskoj, on je kazao, da je to što se desilo Poljskoj na putu tranzicije, i korišćenje EU fondova - znak od boga.

 - Poljski seljak je bio skeptičan kad je reč o EU integracijama i to do kraja. To se promenilo tek kad su osetili miris novca u vazduhu. Bio je na dohvat ruke, samo je trebalo popuniti formulare. To naravno nije lako, i nisu mogli sami, ali su angažovali stručnjake i agencije koje se time bave da popune umesto njih“ - navodi Hećko.

 

Expand player
Pogledajte više