Borko Stefanović
RAS
Borko Stefanović

RAS

Borko Stefanović, Foto: RAS

On je, naime, počeo da piše knjigu radnog naziva „Kako sam pravio srpski kokus u Kongresu u SAD“. U njoj će, kako priča za „Alo!“, otkriti brojne zanimljivosti, anegdote, nikad ispričane stvari koje su se događale za vreme njegovog službovanja u trajanju od pet godina u Ambasadi Srbije u Vašingtonu, kada je bio zamenik ambasadora.

- Pretenciozno bi bilo reći da ću otkriti tajne srpske diplomatije u Americi, ja ću samo napisati stvari koje se tiču događaja u periodu od pet godina koji su po meni bitni i za koje smatram da je važno da se sačuvaju od zaborava. Radim na knjizi intenzivno, ali trebaće još vremena da je završim. Imam mnogo materijala jer obuhvata period od pet godina kada su se za nas dešavale veoma važne stvari i kada smo veoma uspešno radili u Kongresu i Senatu i postigli neke stvari koje, ukoliko neko o njima ne napiše, bojim se mogu da odu u potpuni zaborav - počinje priču Stefanović. Kako dodaje, aktere nekih anegdota neće imenovati.

- Naravno, biće u mojoj knjizi mnogo anegdota, zanimljivosti, jer u suprotnom ne bi imala smisla. Trudiću se, svakako, da ne otkrijem svako ime, odnosno sve aktere, ali ljudima koji prate dešavanja biće manje-više jasno o kome pričam. Radni naziv je „Kako sam pravio srpski kokus u Kongresu u SAD“, ali videćemo da li će se baš tako zvati. Voleo bih da to bude nešto što će ljude da zaintrigira i navede da čitaju jer, prosto, to je priča koja je potpuno nepoznata i većina ljudi nema predstavu šta se tamo dešavalo i kako smo to mi radili. Samim tim, moj izazov je veći. Ne znam koliko će knjiga imati strana, ali sudeći po materijalu koji imam, imaće dosta - priča lider Levice, podvlačeći da „njegovo pisanje nikako ne znači da će na bilo koji način zapostaviti svoje političke aktivnosti“.