ZELENAŠENJE!~Đilas ojadio DS za 200.000 evra?!

V. Papović | vesti 2017-12-26 16:36:21 2017-12-26 16:36:21

Demokratska stranka nedavno je angažovala revizorsku kuću koja je, baveći se poslovanjem stanke u proteklih nekoliko godina, otkrila da će bivši lider DS-a Dragan Đilas lepo zaraditi na dugovima svojih nekadašnjih partijskih saboraca.

Alo!/Rajko Ristić

Njegova kompanija „Multikom”, koja je 2015. od Razvojne banke Vojvodine (RBV) otkupila dugovanja demokrata, na ovom poslu ostvariće čist profit od barem 200.000 evra, kažu izvori „Alo!” bliski Demokratskoj stranci.

Kako objašnjava naš izvor, dug demokrata prema toj banci bio je oko 39 miliona dinara plus kamate, što je iznosilo ukupno oko 49 miliona dinara!

- DS je banka kamatila na 39 miliona dinara, i to 1,4 odsto mesečno! Đilas je otkupio ceo dug stranke po ceni od oko 39 miliona dinara, na koji su dodati određeni troškovi, što je na kraju izašlo na oko 41 milion dinara! Umesto da DS-u ispostavi stvarni dug od 41 milion, oni prave ugovor po kojem se njemu duguje oko 51 milion dinara. On taj dug mesečno kamati sa 1,4 odsto - tumači naš izvor nalaze revizora.

Po njegovoj računici, Đilas samo na otkupu duga zarađuje oko 11 miliona dinara, a onda svaki mesec dodatno kamati DS sa 1,4 odsto.

- Da su demokrate ostale dužne banci, plaćali bi kamatu na glavnicu od 1,4 odsto, a na ostatak zateznu kamatu, koja je manja od 1,4 odsto. U ovom poslu Đilasov „Multikom” zarađuje od DS najmanje 200.000 evra a možda i znatno više - otkriva naš izvor rezultate revizije.

Pitanje duga DS-a dospelo je u žižu interesovanja javnosti nedugo pošto je ta stranka izgubila vlast na državnom nivou. Deo funkiconera stranke založio je čak i privatne stanove kako stranka ne bi bankrotirala, što bi bila velika sramota.

Da podsetimo DS, koji je tada vodio Boris Tadić, uzeo je od RBV-a kredit od ukupno 360 miliona dinara da bi 2012. godine finansirao izbornu kampanju. Po gubitku izbora i vlasti, DS se suočio s finansijskom krizom zbog dugova iz kampanje, ali i zbog manje novca koje mesečno dobija iz republičke kase na konto broja poslanika, odnosno osvojenih glasova. DS je dug godinama otplaćivao i smanjio na 50 miliona dinara.

Među onima koji su založili svoj stan za stranku, kako su mediji pisali, bili su Đilas, Oliver Dulić, Dušan Elezović, kao i Aleksandar Senić i Aleksandar Šapić, koji više nisu članovi DS-a.

Bane: Janković je ogovarao Dragana!

I Branislav Trifunović ofirao Sašu Jankovića! Glumac Branislav Trifunović, jedan od potpisnika „Apela 100”, kazao je u intervjuu za „Balkan info” da je napustio Sašu Jankovića i PSG jer je ubeđen da je Janković u dogovoru sa Vučićem. Komentarišući podršku Jankovića Draganu Đilasu, rekao da je Janković mesecima stranačkim funkcionerima govorio da je „Đilas Vučićev trojanski konj“.

Interesantno je da je pre desetak dana i akademik Dušan Teodorović, jedan od osnivača PSG-a, obelodanio na Tviteru da je na proleće Janković o Draganu Đilasu, iza čije će kandidature na beogradskim izborima sada stati, imao sasvim drugačije mišljenje. On je, naime, za Đilasa po gradu pričao da je Vučićev trojanski konj.

- Jedan čovek u proleće 2017: ‚Đilas stalno sedi u kafiću na pumpi kod Centra ‚Sava‘ sa Andrejom. On je Vučićev trojanski konj.” Taj isti čovek pre sat vremena na skupštini PSG- a predlaže Đilasa za gradonačelnika Beograda. Nema izvlačenja iz konteksta. Ima samo istine - napisao je on na Tviteru.

 

Expand player
Pogledajte više