Opozicija jedva čeka Vučićev poziv

M. Keranović - D. Ramadani | vesti 2015-09-03 21:32:58 2015-09-03 21:32:58

Poziv premijera na razgovor o tačnom datumu održavanja izbora sve stranke čekaju ko zapete puške.

Marko Đurica


Niko među njima ne želi da prizna da mu se ne mili izlazak na birališta i kažu da su spremni na kanabe kod premijera. Jedino se lider socijalista juče nije izjašnjavao u vezi s Vučićevim pozivom, a da li iz straha ili nekog drugog razloga, možemo samo da nagađamo.

 

Šešelj: Dok Vučić ne uputi poziv, ne izjašnjavam se

- Neću da se izjašnjavam o pozivu za sastanak dok do tog poziva ne dođe, kao i o tome šta bih predložio, rekao... Nama odgovaraju izbori 20. decembra, što znači što pre, ali ni januar nije loš - rekao je za „Alo!“ lider radikala Vojislav Šešelj.

Lider demokrata Bojan Pajtić kaže da će se odazvati pozivu.


- Odazvaćemo se ako budu upućeni pozivi svim strankama. Svi termini u okviru Ustava i zakona su nam prihvatljivi. Samo hajdučiju i samovolju ne prihvatamo - kaže Pajtić za „Alo!“.


Iako smo juče više puta pokušali da dobijemo Dačićev odgovor, on nije želeo da odgovori na naše poruke.
Lideri drugih stranaka s kojima smo razgovarali rekli su da će prihvatiti Vučićev poziv za sastanak. Ministar Aleksandar Vulin, predsednik Pokreta socijalista, ističe da će na sastanku predložiti da izbori budu raspisani pre proleća.


- Nisam dobio poziv i nemam informacije da je sastanak planiran. Ali ako ga bude, odazvaću se i predložiti da izbore raspišemo pre proleća. Mi smo spremni - dodaje Vulin. Čedomir Jovanović, lider LDP-a, kaže za „Alo!“ da je ta stranka uvek spremna za izbore, kad god da budu.


- Odazvaćemo se pozivu ako do njega dođe i tada ćemo izneti naš stav oko datuma - kaže za „Alo!“ Jovanović. Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS-a, smatra da je najrealnije da izbori budu na proleće.


- DSS će se odazvati na sastanak. Kad je reč o datumu, nemamo preference. Neophodni su izbori na svim nivoima jer vlast Srbiju vodi strmom stranputicom pretvarajući je u koloniju. Ipak, najrealniji datum je proleće 2016. - kaže ona.
Kako je naš list juče objavio, Aleksandar Vučić pozvaće sredinom meseca lidere najvećih partija u Srbiji na sastanke na kojima će se dogovoriti o tačnom datumu održavanja svih izbora.

 

Ljajić i Krkobabić: Izbori zavise samo od SNS-a

Ministar Rasim Ljajić, lider SDPS-a, i predsednik PUPS-a Milan Krkobabić kažu da odluka o izborima zavisi isključivo od SNS-a. - Izbori ne zavise od bilo koje druge stranke, već od SNS-a, koji je dominantna politička snaga. Kada usledi poziv za sastanak, svakako da ćemo se odazvati, ali očekujem i da se pre toga održi sastanak koalicije - kaže za „Alo!“ Ljajić, lider SDPS-a. Slično tvrdi i Krkobabić. - Svako ko danas priča o izborima, priča zato što nema drugu temu. SNS ima većinu i takva odluka zavisi isključivo od njih.

Expand player
Pogledajte više