Opozicija u panici zbog Belog!

alo.rs | vesti 2018-02-22 11:59:15 2018-02-22 11:59:15

Đilasovci ne mogu da prežale što nisu uspeli da zabrane Belog!

Youtube Printscreen

Nakon što je kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas neuspešno pokušao da obori listu Ljubiše Preletačevića Belog, Gradska izobrna komisija je na sednici koja je održana 21. februara odlučila da proglasi izbornu listu "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad".

Od tog momenta zavladao je potpuni haos na društvenim mrežama i opozicionari više ni ne kriju svoj bes i razočaranje što će Beli ipak učestvovati na izborima.

Među prvima je reagovao lider Levice Srbije i jedan od najbližih saradnika Dragana Đilasa Borko Stefanović. Isti onaj Stefanović koji je menjao ime zbog učešća na parlamentarnim izborima.

- 1. Nije naša lista obarala Belom kandidaturu već NDBG. 2. Ja nisam menjao ime potpuno, već delimično izvedenim oblikom po kome me svi zovu ceo život. Trajalo je nekoliko dana. Da ne bi propali potpisi i da bi učestvovali. 3.Nisam izmišljao nepostojeće ime i nije niko umesto mene - napisao je on na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Zatim se ponovo oglasivo Đilasov pulen Vladimir Todorić koji je juče na sva usta hvalio odluku Upravnog suda.

- Koja je ovo teška sprdnja od države sa listom Preletačevića. Nema trunke od zakonitih izbora - napisao je on na svom nalogu na tviteru.

Nije časio časa ni lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, koji je koalicioni partner Dragana Đilasa.

- Ili da mi, umesto da se mučimo po izborima, promenimo imena u AV, dr NS, dr SM... i rano ujutro uđemo u zgradu predsedništva, MUP, Beli dvor... Ili na kutiji aspirina napišemo “lek za rak” i tražimo Nobelovu nagradu... Nebo je granica - naveo je lider PSG-a na tviteru.

Svoje razočarenje nije krio ni lider Nove stranke Zoran Živković.

- To smo govorili i prošle godine, ali tada je deo "građanske javnosti" njega veličala kako novo lice demokratije, bunta, poštenja... Dobro je da su maske pale i da je valjda sada svima jasno - napisao je on na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Bes nije krio ni predsednik opštine Novi Beograd koji se izgleda nadao da će posle obaranja liste Ljubiše Preletačevića Belog, on ućariti još koji glas.

- Stvarno sam smatrao da nikoga ne treba sprečavati da se kandiduje, jer to i jeste jedno od načela demokratije. Ali ovo je stvarno bruka i sramota. Da se izda lična karta za 1 dan, na ime imaginarnog lika, previše je. Čak je i brkove dobio. Beli @avebeli care, ovo se ne radi - napisao je na tviteru Aleksandar Šapić.