Pogledajte kako danas izgleda Novi Pazar! (FOTO)

alo.rs / Tanjug | vesti 2017-10-09 14:41:52 2017-10-09 14:41:52

Grad je okićen zastavama Srbije i Turske!

Senad Župljanin

Novi Pazar okićen je crvenim i belim trakama, a na bilbordima je lik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji će danas doputovati u zvaničnu posetu Srbiji.

Inače, ovo će biti druga Erdoganova poseta ovom gradu, centru Raške oblasti, koju Bošnjaci nazivaju Sandžak. Prvi put Erdogan je boravio u Novom Pazaru 2011. godine, kao premijer.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je da se nada da će predstojeća poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića ovom gradu biti signal svima da je Novi Pazar most prijateljstva izmedju dve zemlje.

On je kazao da se u Novom Pazaru raduju zbog posete Vučića i Erdogana.

- Nas Bošnjake sa Turskom vežu istorijske, porodične i emotivne veze. Izuzetno smo zahvalni gospodinu Erdoganu na pažnji koju nam poklanja ovom posetom - naveo je Biševac i dodao da će ovaj grad realizovati nekoliko pripremljenih projekata uz podršku Turske.

Reč je o izgradnji dva mosta i dve ulice u centru grada koje će, kako je istakao, pomoći da se razreši saobraćajna gužva.

- Planirano je da se izgradi novo obdanište koje će udvostručiti kapacitete vrtića Mladost i obezbediti najsavremenije uslove za našu decu - naveo je Biševac i dodao da će uz podršku Turske početi i rekonstrukcija Isabegovog Hamamam i dela stare čaršije.

Expand player
Pogledajte više