Saša: Đilas je cenzor!

Jelena Đondović | vesti 2018-03-10 16:02:45 2018-03-10 16:02:45

Pukla koaliciona ljubav.

Alo/Rajko Ristić

Lider PSG-a Saša Janković priznao je da je njegov dojučerašnji koalicioni partner, kog je podržao u trci za gradonačelnika, Dragan Đilas - cenzor.

Lider PSG-a Saša Janković isprozivao je Dragana Đilasa, svog koalicionog partnera u kog se tokom cele kampanje za beogradske izbore kleo, i to zbog odnosa prema medijima! Janković je, naime, odgovarao na pitanja građana u "Intervjuu na mreži", a jedno od njih glasilo je „zašto se podržava Đilas, čovek koji je najodgovorniji za gušenje medija u Srbiji?“.

On je odgovorio da se „PSG zalaže za takvo uređenje u kojima je sloboda medija temelj društva i da podržava ljude koji to razumeju, a ne koji su savršeni, jer takvi ne postoje“. Janković je potom dodao da je Đilasa podržao za gradonačelnika, a ne za ministra informisanja ili glodura RTS-a!

Građane je interesovala dalja saradnja koalicije okupljene oko Dragana Đilasa u kojoj je učestvovao PGS. Na pitanje da li daje "velike šanse opstanku saveza Vuk-Saša-Dragan", Janković je samo rekao:

- Sarađivaćemo, ali svako od nas ima svoj politički pravac i razvijaćemo i njih, takođe - rekao je on.

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov kaže da ga nikakva dešavanja u koaliciji Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa ne iznenađuju jer je svima jasno da oni međusobno „ne mogu očima da se vide“.

 - Ne bi me iznenadio nijedan scenario u vezi s njima. Šta misle jedni o drugima najbolje se može videti na njihovim skupovima, na kojima dok jedan govori, ostali prevrću očima i prave grimase, ali to nikada i nije bilo odlučujuće da li će nastupati pojedinačno, ili na gomili, kao što je bio slučaj na beogradskim izborima. Njih je vodila želja da se dokopaju gradske kase i ona je bila jača od njihove međusobne netrpeljivosti. Možda se sličan scenario ponovi, pa ih ponovo poveže mržnja prema Vučiću i želja za pljačkom i otimanjem, ili neka nevidljiva ruka koja u velikoj meri rukovodi njihovim postupcima. Kako god bilo, čini se da ih je narod prozreo i da im ipak neće omogućiti ponovo, bilo pojedinačno, bilo grupno, da otimaju, pljačkaju i da se bogate, dok država propada - navodi Jovanov.

Cenzura na delu u izbornoj noći

Podsećanja radi, Dragan Đilas zabranio je „nepodobnim“ novinarima, među kojima je bila i naša ekipa, da izveštavaju iz njegovog štaba tokom izborne noći. On je potom istim medijima zabranio ulazak na svoju konferenciju za novinare koja je bila dva dana kasnije. Đilas je sasuo salvu uvreda na naš račun i na račun naših kolega, navodeći da mi nismo novinari, zbog čega su se oglasila i novinarska udruženja, oštro osudivši njegove izjave i postupak.

 

Expand player
Pogledajte više