Saša i Borko udarili po opoziciji!

D. Ramadani | vesti 2017-05-07 17:43:36 2017-05-07 17:43:36

Bivši ombudsman i predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da će vrlo brzo formirati politički pokret, ali nije propustio priliku da malo potkači i kolege iz opozicije

Rajko Ristić

Janković je naveo da nijedna “stara” stranka ili lider nemaju “ucenjivački potencijal”, niti budućnost Srbije zavisi od njihove revitalizacije penjanjem na talas energije novog demokratskog bloka.

Jankovićevo mišljenje deli i lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Naime, Saša Janković je upitan, da li može biti stožer konzistentnijeg opozicionog delovanja, rekao da se ne trudi da se nametne kao lider opozicije.

- To pojedinci vide kao nedostatak mog političkog isustva da “iskoristim priliku”, a ja kao dokaz da oni ne mogu da promene svoje političke manire koji su sa razlogom prezreni - naveo je on u intervjuu za “Blic”.

- Nijedna “stara” stranka ili lider nemaju “ucenjivački potencijal”, niti budućnost Srbije zavisi od njihove revitalizacije penjanjem na talas energije novog demokratskog bloka - kazao je Janković navevši da će podići potpuno novu političku organizaciju, “a da li će je rukovodstvo starih videti kao protivnika, konkurenciju, naivčinu koju treba iskoristiti ili će se okrenuti iskrenoj saradnji radi smene loše vlasti i Srbije iz pretpolitičkog društva - vreme će pokazati”.

Komentarišući ovu izjavu nekadašnjeg zaštitnika građana lider Levice Srbije Borko Stefanović složio se sa njegovim mišljenjem.

- Janković je u pravu za staru opoziciju i ucenjivački potencijal. Ipak, novi talas u opoziciji tek nastaje i na tome treba dosta raditi sa svim neukaljanim snagama u društvu, ne upadajući u klopku prezira prema politici i organizaciji, jer se tako završi u porazu. Znam na koga misli kada govori o starim strukturama. Nisu mu nepoznati - kazao je za “Alo!” Stefanović.

Expand player
Pogledajte više