Šešelj: EU neće stati dok nam ne uzme i Vojvodinu

B. Janačković | vesti 2016-04-19 19:37:25 2016-04-19 19:37:25

Predsednik SRS Vojislav Šešelj poručio je pred nekoliko stotina pristalica na Trgu Kralja Milana da Evropska unija ništa Srbiji dobro nije donela i da neće stati dok "nam ne uzme i Vojvodinu".

B. Janačković

- Braćo i sestre mi danas pred sobom imamo polarizaciju između onih koji su za Evropsku uniju i onih koji su za Rusku federaciju. Evrposka unija nam ništa dobro ne može doneti, u EU su koncentrisani svi tradicionalni srpski neprijatelji, EU nas je bombardovala, otela nam Republiku srpsku krajinu, gura Repupliku Srpsku u unitarnu Bosnu i Hercegovinu, otela nam je Crnu Goru, otela nam Kosovo i Metohiju, odvojila nam Makedoniju... To nam je sve stizalo iz EU. Kroz celu istoriju samo zlo i nesreća. I dalje rade na našem uništavanju i neće stati dok nam ne uzme i Vojvodinu, dok je ne proglase Republikom pa kažu ajde sada zajedno Republika Srbija, Republika Vojvodina i Republika Kosovo da odu u evropsku uniju ako se do tada EU ne raspadne a nadam se da će se raspasti", rekao je Šešelj na predizbornom mitingu u Nišu.

On je rekao da već 16 godina prozapadni režimi "žare i pale" Srbijom i uništavaju je "pod izgovorom da je vode u srećniju budućnost".

Šešelj je kritikovao predsednika Srbije i nekadašnjeg stranačkog kolegu Tomislava Nikolića kao i članove njegove uže porodice.

Expand player
Pogledajte više