SPS: Mira hoće da uništi i nas kao što je i Slobodana!

Alo! | vesti 2018-02-07 13:28:51 2018-02-07 13:28:51

Socijalistička partija Srbije odgovorila je supruzi pokojnog predsednika Slobodana Miloševića na napade da SNS koristi Miloševića samo tokom izborne kampanje.

profimedia

Mira Marković, supruga nekadašnjeg predsednika je u intervjuu za jedan beogradski list navela da SPS koristi svog bivšeg predsednik Slobodana Miloševića samo tokom izborne kampanje. Ona je rekla da Socijalistička partija više ne postoji, već da se ona nalazi "pod lipom".

Odmah je usledio oštar odgovor iz SPS-a iz kog poručuju da će istorija doneti konačnu ocenu o Slobodanu Miloševiću, a da je Mira Marković "njegova supruga čiji je politički rad već dobio ocenu od građana Srbije".

"Dok se SPS zalaže za prestanak progona njene porodice i da Slobodan Milošević dobije svoj spomenik i ulicu, kao državnik koji je zadužio naš narod i do poslednjeg dana se borio za njega, ona proziva jedinu Partiju i njenog lidera Ivicu Dačića koji se bore za istinu i pravdu Slobodana Miloševića", navodi se u saopštenju SPS-a.

Kako se navodi, SPS nema "ni jedan razlog da bilo koga koristi u izbornoj kampanji jer je državotvorna partija koja postoji na političkoj sceni Srbije punih 27. godina, koja se modernizovala i reformisala čuvajući svoj identitet pod rukovođenjem sadašnjeg predsednika Ivice Dačića".

"Ideja jednakosti i socijalne pravde je temelj SPS i kroz svakodnevno delovanje pokušavamo da damo odgovore i rešenja za pitanja i probleme koji danas muče Srbiju i njene građane. Mi smo ponosni na prošlost, želimo da afirmišemo sve ono pozitivno i izvlačimo pouke iz onoga što nije bilo dobro, ali isto tako želimo da gradimo temelje nove budućnosti. Ponosni smo na političke tekovine koje su i danas osnov odbrane nacionalnih i državnih interesa: Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244", navodi se u saopštenju.

"SPS se uvek i svuda sa poštovanjem i pijetetom odnosila prema svom predsedniku Slobodanu Miloševiću i mi nemamo nameru da polemišemo sa gospođom Marković, jer ona nikad nije bila član SPS niti njen predsednik, već predsednica JUL-a – stranke koja je pokušala da uništi Socijalističku partiju Srbije. Moramo i da kažemo da je u jednoj stvari gospođa Mira Marković u pravu, takva Partija kao što je nekada bila, gde ona rukovodi Socijalističkom partijom Srbije čiji nije ni član, zaista više ne postoji. Zato se ona i pridružuje napadima na SPS i to uoči izbora u Beogradu, sa željom da uništi SPS kao što je uništila i Slobodana. U tome se vara, sa time je gotovo. To vreme je prošlo. O našoj doslednosti u odbrani prava i pravde najbolje govori i činjenica da se udruženje „Sloboda“, koje je dalo ogroman doprinos odbrani predsednika Miloševića, nalazi u prostorijama SPS. Nastavićemo tako da radimo u budućnosti, odgovorno i posvećeno u najboljem interesu našeg naroda, a licemerje gospođe Marković koja je svoju stranku poslala u zaborav, nećemo više komentarisati", saopšteno je iz SPS.

Expand player
Pogledajte više