Toma iz inata sam sebe kandiduje

Ekipa Alo! | vesti 2016-12-27 22:25:12 2016-12-27 22:25:12

Šef države Tomislav Nikolić zainatio se da osvoji još jedan predsednički mandat po svaku cenu.

Oliver Bunić

U tom slučaju, na izbore bi izašao kao nezavisni kandidat ili predstavnik grupe građana.

Putin pisao Nikoliću

Odlazeća godina potvrdila je strateški karakter rusko - srpskog partnerstva, ističe se u pismu predsednika Rusije Vladimira Putina, koje je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručio ruski ambasador u Beogradu. „Razvijao se politički dijalog i postignuti su dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa”, napominje se u Putnovom pismu, kako je prenela predsednikova služba za saradnju s medijima: „Vama, vašoj porodici i prijateljima zdravlje i uspehe, a bratskom srpskom narodu - mir, blagostanje i prosperitet”, poželeo je, takodje, Putin u pismu Nikoliću.

Prema saznanjima našeg lista, Nikolić misli da je izneveren zbog toga što još nije dobio javnu podršku za kandidaturu od premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je odluku o tome prolongirao za dva meseca.

- Nikolić se oseća iznevereno, a pored toga što se Vučić još zvanično ne oglašava, boli ga i to što niko od funkcionera stranke SNS-a nije ni u načelu podržao njegovu kandidaturu - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Prema saznanjima, Nikolić je ubeđen da je prepušten sam sebi, ali je to dodatno učvrstilo njegovu želju da izađe na izbore i izbori se za još jedan mandat na Andrićevom vencu.

- Nikolić ne može da čeka dva meseca da se Vučić odluči, jer je uveren da mu je potrebna duža kampanja od mesec dana, koju je najavio lider naprednjaka. Zbog svega toga aktuelni šef države misli da mora da krene sam na izbore - kaže naš izvor.

- Nisam neskroman, ali Srbiji je potreban ovakav predsednik - rekao je Nikolić u svom godišnjem obraćanju novinarima i istakao da će, ukoliko on ne bude predsednik, u Srbiji nastati haos.

Svoje mišljenje o kandidaturi Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima izneo je i Nebojša Krstić, bivši savetnik Borisa Tadića. On je na svom Tviter profilu napisao: „Tvrde da će Nikolić da se kandiduje na Božić. Prikladniji bi bio Veliki petak”.

 

Zar i ti, sine Brute?!

Vlasnik agencije „Pragma” i politički analitičar Cvijetin Milivojević kaže za „Alo!” da bi kandidatura Tomislava Nikolića bez podrške Aleksandra Vučića bila tragikomična. „Nikolić bi se u tom slučaju našao između opozicije, s jedne strane, koja bi ga brutalno napadala, i SNS-a, stranke koju je on osnovao. U tom slučaju idealan slogan za kampanju Tomislava Nikolića bio bi: „Zar i ti, sine Brute?!”. U svakom slučaju, ako se Aleksandar Vučić kandiduje na predsedničkim izborima, on ih dobija još u prvom krugu, svi ostali nemaju skoro nikakve šanse”, kaže on.

Expand player
Pogledajte više