Hapšenje
Profimedia
Hapšenje
Foto: Profimedia

Ovu informaciju objavila je Građanska alijansa Crne Gore na svom Tviteru. Mandić i Radunović su sinoć bili među sedam uhapšenih demonstranata.

Više državno tužilaštvo u Podgorici naložilo je danas Upravi policije Crne Gore da podnese krivične prijave protiv poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i Slavena Radunovića, jer postoji osnovana sumnja da su pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Đukanović sutra u Sloveniji

Premijer Crne Gore Milo Djukanović sutra će u Ljubljani razgovarati sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom o blateralnim odnosima dve zemlje i uključivanju Crne Gore u NATO, saopštila je danas Vlada Slovenije. U saopštenju, odnosi Slovenije i Crne Gore ocenjeni su kao vrlo dobri i kako je navedeno, razvijaju se na svim područjima, a dobroj saradnji i izgradnji poverenja bitno doprinose stalni i redovni kontakti dve države.

 

Mandić i Radunović  su u subotu uveče privedeni u policiju, jer je ocenjeno da su učesnike protesta DF podsticali da nasilno uđu u zgradu Skupštine Crne Gore, što je prethodilo "napadu na policiju", a zatim i intervenciji policije protiv demonstranata. Više državno tužilaštvo je naložilo crnogorskoj Upravi policije da protiv poslanika Mandića i Radunovića podnesu krivične prijave i da ih "dovede državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupka".

Državno tužilaštvo je saopštilo da će, u skladu sa ovlašćenjima, preduzeti sve mere i radnje u cilju identifikovanja svih eventualnih izvršilaca krivičnih dela na sinoćnjem protestu DF.

Na opozicionom protestu, u kome nije učestvovalo nekoliko opozicionih stranaka, tražena je ostavka Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića.

NA PROTESTIMA POVREĐENO 29 POLICAJACA

Na sinoćnjim protestima opozicionog Demokrarskog fronta (DF) u centru Podgorice povređeno je 29 policajaca, saopštila je večeras Uprava policije Crne Gore. Lekarsku pomoć je zbog suzavca zatražilo 26 građana, učesnika protesta.

Deset lica je privedeno zbog prekršaja po Zakonu o javom redu i miru, od kojih je devet lica lišeno slobode, dok je jednom maloletniku izrečena prekršajna mera.

Lica koja su izazvala nasilje oštetila su 13 vozila Uprave policije, a kamenovano je i više objekata u Podgorici, među kojima i zgrada Ambasade Albanije.

Centru bezbednosti Podgorica je, kako je saopšteno, prijavljeno da su stakla polomljena na ukupno 26 objekata u gradu. U Podgorici je jedna zlatara obijena i opljačkana.

 

DF prekida svaki dijalog sa DPS i SDP

Crnogorski opozicioni Demokratski front (DF), poručio je danas da prekida svaki politički dijalog sa vladajućom koalicijom Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) i zatražio da iz pritvora hitno budu pušteni poslanici tog saveza Andrija Mandić i Slaven Radunović, koji su privedeni posle protesta ispred Skupštine Crne Gore.

Funkcioner DF-a, Nebojša Medojević, rekao je da će poslanici Fronta, ako Mandić i Radunović ne budu pušteni do 19 sati, otići kod Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da traže odgovor zašto su uhapšeni, navodi portal CdM, pozivajući se na agenciju MINA. Poslanik Fronta Predrag Bulatović kazao je da je besmislica ukidati imunitet nekom ko je uhapšen protivno Ustavu i zakonu.

 

Komentari (1)

demonkratija

25.10.2015 16:03

gde su sad zapadni pravicnici i demokrate da osude krsenje ljudskih prava i napad policije na narod !!! ocigledan primer selektivne primene ljudskih prava i osude !!!