Saslušan Medojević

Tanjug | vesti 2015-12-28 16:14:24 2015-12-28 16:14:24

U Podgorici je danas saslušan lider opozicionog PzP-a Nebojša Medojević.

Profimedia

On je saslušan po krivičnoj priavi Vlade Crne Gore, a za krivično delo lažno prijavljivanje.

Saslušanje Medojevića usledilo je po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore zbog njegovih izjava datih crnogorskim medijima, a povodom hapšenja crnogorskog državljanina Vlatka Vučelića u Bavarskoj, sa tovarom švercovanog oružja i eksplozivnih naprava, samo par dana pre terorističkog napada u Parizu.

Vlada Crne Gore je podnela krivičnu prijavu protiv Medojevića koji je, kako se navodi, rekao da je odluka tužilaštva bavarske i državnog tužilaštva u Minhenu da protiv crnogorskog državljanina Vlatka Vučelića podignu optužnicu zbog “pripreme teškog nasilja i ugrožavanja države” veoma zabrinjavajući pokazatelj da se u Crnoj Gori sklapaju dilovi oko prodaje naoružanja terorističkim organizacijama.

"DF je upozoravo da su lični kontakti Đukanovića sa, jednim od ključnih ljudi Hamasa Mohamedom Dahlanom, veoma opasni i da ugrožavaju interse Crne Gore i njen međunarodni kredibilitet. Đukanović i njegov režim se, zbog privatnih interesa, povezao s najopasnijim svetskim terorističkim mrežama kojima je, preko Crne Gore, prodavano oružje, eksploziv i pružana druga logistička podrška", kazao je tada Medojević, preneo je portal CdM.

U vladi su na to kazali da je tvrdnja Nebojše Medojevića o navodnoj povezanosti premijera Mila Đukanovića sa krijumčarenjem oružja terorističkim organizacijama izneta sa jasnim umišljajem i sadrži sva obeležja krivičnog dela lažnog prijavljivanja.

U PzP-u tvrde da je vlada podnela krivičnu prijavu protiv Medojevića zbog njegovih političkih ocena, komentara i analiza, koje su bazirane na informacijama, saznanjima, analizama objavljenim u više destina domaćih i stranih medija, koje niti Đukanović niti vlada nisu nikada demantovali, niti su podigli krivičnu prijavu protiv bilo koga od autora ovih tekstova i TV priloga.

PzP će, poručuju, o ovom političkom progonu Medojevića zbog javno izrečenih politčkih stavova i ocjena, obavjestiti predstavnike EU i NATO, kao i centrale AECR i IDU čiji je PzP punopravan član.

Pokrenuta provera poverenja Vladi Crne Gore

Premijer Milo Đukanović je pokrenuo inicijativu za proveru poverenja vladi, a očekuje se da će inicijativa biti upućena parlamentu u roku ne dužem od 15 dana, javio je RT Crne Gore "Ja ću tražiti da se ispita političko poverenje ovoj vladi da bi smo zaista videli da li ta vlada u ovom sastavu može da nastavi da funkcioniše do izbora ili ćemo se, eventualno, suočiti sa tom okolnošću da neko drugi ima parlamentarnu većinu", rekao je Đukanović posle sednice vlade.

 

Expand player
Pogledajte više